Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Aktuelna srpska Vlada je prijetnja po regionalnu bezbjednost i evropsku budućnost

Vulin otvoreno zastupa hegomonistički i nacionalistički projekat koji podriva suverenitet država na zapadnom Balkanu, rekao je Zeković

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin otvoreno zastupa hegomonistički i nacionalistički projekat koji podriva suverenitet država na zapadnom Balkanu, rekao je Aleksandar Saša Zeković, bivši državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Podsjetimo, Vulin je ranije izjavio da će svi Srbi živjeti u jednoj državi, te da im je “potrebno da se briga o cjelokupnom srpskom narodu vodi iz jednog centra, a to je Beograd”.

Prema riječima Zekovića, projekat “Srpski svet” predstavlja adaptaciju i moderno prilagođavanje ideje “Velike Srbije”.

“Intencija je da se zbog međunarodne zajednice više ne zadire u teritorijalni integritet zemalja koje su u okruženju današnje Srbije, primarno Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, već da se suštinski obesmisle i ponište njihove demokratije, institucije, nezavisnost i suverenitet sa Beogradom kao centrom u kojem se donose sve važne odluke, smjernice i instrukcije”, ističe Zeković.

Zeković kaže da tolerisanjem takvih nastupa i podržavanjem ideje “Srpskog sveta” Vlada Republike Srbije postaje prijetnja po regionalnu bezbjednost i evropsku budućnost.

“Važno je da međunarodni partneri na vrijeme prepoznaju i zaustave takve prijetnje kao i da istinski podrže proces suočavanja s prošlošću i uspostavljanje slobodnog i otvorenog društva u svim zemljama zapadnog Balkana, uključujući i samu Srbiju”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
10.04.2021-18:49 18:49

Gospodine Zekovicu njih moze samo da urazumi jos jedna repriza NATO pakta samo malo zesca ovoga puta. Proklet je to narod koji samo razumije silu.. Hvala na paznji.