Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zeković: Abazović da inicira skraćenje mandata Skupštine

Jedino rješenje je, smatra Zeković, vratiti mandat građana

Nakon što je g-din Abazović javno saopštio da je formiranje Lekićeve vlade za njega “zavšena epizoda”, a njegovoj Vladi je izglasano nepovjerenje pozivamo ga da u skladu sa čl. 84 st. 4 Ustava Crne Gore inicira skraćenje mandata Skupštine, kazao je danas Bojan Zeković, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP).

“Tako bi zaustavili antievropsko srljanje i stvorili uslove za konsolidaciju institucija. Skraćenje mandata Skupštine će doprinijeti dijalogu i izboru sudija Ustavnog suda, jer svi imaju interes da dobiju legitimno izabrane predstavnike u Skupštini, a građani da na demokratskim izborima opredijele politički put”, ocijenio je on.

Jedino rješenje je, smatra Zeković, vratiti mandat građana.

“U svakom društvu čija je politička većina duboko delegitimisana izglasavanjem nepovjerenja dvijema vladama u godinu dana, blokiranjem evropskih integracija i institucionalnim kolapsom, gdje glavnog pemijerovog “borca protiv korupcije” Tužilaštvo sumnjiči za prodaju oduzetih cigareta, jedino moguće rješenje je mandat vratiti građanima. Podsjećam da SDP pune dvije godine insistira na otvaranju iskrenog dijaloga, kako bi dobili Ustavni sud koji je iznad bilo koje političke većine”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
skripac
09.01.2023-20:42 20:42

Ne mogu da se sjetim crnogorske rijeci za skripac, nego, ako mu se dobro pritegnu ,,,mozda iz sebe pusti glas ,Izbori.