Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Zečević: Katniću prestaje radni odnos 12. juna po sili zakona

Katnić pokušao da dezavujiše javnost, poručio je Zečević

Poslanik Demokratskog fronta Radoš Zečević saopštio je da glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 12. juna ove godine, prestaje radni odnos isključivo po sili zakona, a u skladu sa Izmjenama i dopunama Zakona o radu.

“Juče je na plenumu Milivoje Katnić pokušao da dezavujiše javnost nevještom odbranom da mu 12. juna ne prestaje radni odnos po sili zakona”, poručio je Zečević.

Kako navodi, Katniću prestaje radni odnos po istom članu i Zakonu kao i Ivici Stankoviću, a zbog čega je Tužilački savjet zakazao vanrednu sjednicu da bi mu zbog navedenog razloga konstatovao i prestanak funkcije, što je, kako dodaje Zečević, dužan da učini i u slučaju Milivoja Katnića.

“Milivoju Katniću 12.06.2021. godine, stupanjem Izmjena i dopuna Zakona o radu prestaje radni odnos po sili zakona i da je Tužilački savjet dužan, da od MO po službenoj dužnosti hitno zatraži podatke o staži osiguranja (efektivni i sa uvećanim trajanjem) i da potom, kao i u slučaju Ivice Stankovića, konstatuje da mu prestaje funkcija zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona”, poručuje Zečević.

On dodaje da o daljem angažmanu odlučuje Katnić.

“To da li će Milivoje Katnić prestankom radnog odnosa po sili zakona podnijeti dokumenta za ostvarivanja prava na starosnu penziju, započeti aktivno bavljenje poljoprivredom ili pak izvršiti pripreme za odlazak u Spuž, njegovo je lično pravo”, zaključio je Zečević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve