Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ZDRAVINJO SAVLADAO ŠKOLU MANIPULACIJE Diže tenzije i proganja sopstveni narod, krije datum osnivanja stranke iz straha od DF-a

''Krivokapić koji je potpuni politički diletant ne shvata kakve posljedice mogu imati njegove izjave, kao da nije svjestan da je premijer. On govori u ime Srpske crkve, institucije čije je sjedište u stranoj državi i koja je hegemonistička batina Srbije. Premijer SPC štiti od sopstvenog naroda, što predstavlja kuriozitet u istoriji politike i krajnji bezobrazluk koji se graniči sa veleizdajom''

Predsjednik teokratsko-izdajničke vlade Zdravko Krivokapić potpuno se pogubio, izvršna vlast na čijem je čelu ne funkcioniše, a svojim podaničkim ponašanjem prema Svetosavskom kultu ”krvi i tla” koji se vodi pod akronimom SPC, doveo je tenzije u Crnoj Gori do tačke ključanja!

Jučerašnja izjava u kojoj svom narodu prijeti da će ustoličenje srpskog vladike Joanikija Mićovića biti održano po svaku cijenu, kao i da će on doći na Cetinje bez obezbjeđenja, je čista provokacija čovjeka koji nema ni trunku patriotskog osjećaja prema Crnoj Gori.

Ovakve izjave kojima se premijer ulaguje srpskim popovima, koje stavlja ispred svog naroda i zbog kojih je spreman da stvori atmosferu otvorenih sukoba, i ne trebaju da čude jer je Krivokapić još ranije na Cetinju kazao da ”Crna Gora ne bi postojala da se on pitao”.

Krivokapića je na mjesto koje trenutno zauzima izbacio splet nesrećnih istorijskih okolnosti, a koristeći se biblijskom terminologijom kojoj je premijer veoma sklon, možemo reći da je on pošast koja je zadesila Crnu Goru i crnogorski narod zbog građanske i političke inertnosti, kukavičluka i sklonosti ka povlačenju i kalkulacijama.

Izdajnička vlast se sprema da po nalogu SPC okupira Cetinje

Diže tenzije da sakrije katastrofu  

Krivokapić međutim, na ovako otvoren i brutalan način ne diže tenzije samo zato što mu to nalaže privrženost Svetosavskom kultu ”krvi i tla”, po čijim nalozima već  pokušava da zakonski ”ovjeri” pljačku države.

Zdravinjo, koga mnogi smatraju političkim diletantom, polako počinje da uči zanat tako karaterističan za balkansku političku scenu, koji se može svesti na maksimu – ako si nesposoban i svaki konstruktivni posao ti propada, ti se lati nacionalizma i diži tenzije.

”Premijer je u bezizlaznoj situaciji, nema podršku 75 odsto partija koje su ga dovele na vlast. O katastrofalnim rezultatima vlade na svakom planu, nepotizmu, klijentelizmu, revanšizmu, vraćanju zločinačkih kvislinških ideologija na velika vrata, postalo je suvišno govoriti. Jasno je da će Krivokapić u takvoj situaciji tražiti neku vrstu izlazne strategije koja će ga makar na kratko osloboditi tereta katastrofalnih poteza koje je donosio”, rekli su naši izvori dobro upućeni u situaciju u Vladi.

Smatraju da Krivokapić polako uči ”vještinu manipulacije i demagogije”.

”Ali Krivokapić koji je potpuni politički diletant ne shvata kakve posljedice mogu imati njegove izjave, kao da nije svjestan da je premijer. On govori u ime Srpske crkve, institucije čije je sjedište u stranoj državi i koja je hegemonistička batina Srbije. Premijer SPC štiti od sopstvenog naroda, što predstavlja kuriozitet u istoriji politike i krajnji bezobrazluk koji se graniči sa veleizdajom”, rekli su izvori portala Aktuelno dobro upućeni u motive djelovanja Krivokapića.

Da li je premijer spreman da udari na sopstveni narod po nalogu okupatorske pseudovjerske organizacije?

Kada je u pitanju njegova izajva da će na ”Cetinje doći bez obezbjeđenja” jasno je da je to providna populistička poruka, jer Krivokapić ni u regularnim okolnostima ne smije doći u prijestonicu bez zaštite.

Strah od DF-a

Osim što je agitovanjem za interese SPC, kao i borbom i najavom progona sopstvenog naroda digao tenzije na neslućen nivo, jasno je da Krivokapić ne strahuje samo od reakcije Cetinjana i većinske Crne Gore zbog veleizdajničke politike.

Kako saznajemo iz više izvora bliskih vrhu Vlade i Demokratskog fornta (DF), Krivokapić je opterećen strahom od političke grupacije koja je najzaslužnija što je doveden na vlast.

Upravo DF koji koristi svaku priliku da javno napadne Vladu i pozove na njeno rušenje, nestrpljivo čeka da Krivokapić formira stranku da bi krenuli sa radikalnim akcijama.

”Front samo čeka da premijer formira stranku jer tada će i formalno prekršiti uslove dogovora koje je sam postavio – da Vlada bude nestranačka sa izuzetkom Dritana Abazovića koji je u startu ušao u izvršnu vlast, ali koji je politički nebitan. Jer kad formira partiju to će biti kršenje obećanja koje je dao. DF će tada insistirati na rušenju Vlade i radiklnoj rekonstrukciji, koja bi podrazumijevala da i njihovi visoki funkcioneri uđu u izvršnu vlast. Međutim, u tom slučaju mnogo su izvjesniji novi izbori čega se Krivokapić pribojava. Zato je i neodlučan kada je u pitanju datum formiranja stranke”, rekli su naši izvori iz DF-a.

Demokratski front: Jedva čekaju da opet izađu na ulice

Očigledno je da Krivokapić odlaže formiranje partije jer je suočen sa činjenicom da DF neće biti blagonaklon prema toj ideji i zbog toga što pretenduju na isto biračko tijelo – litijaško-velikosrpsko. Uostalom, i ako je ne formira, kako nam je rečeno iz DF-a, u ovoj političkoj organizaciji naći će izgovor da izađu na ulice i sruše izvršnu vlast.

Premijer i njegov potrčko prizivaju nerede

Ustoličenje srskog mitropolita Joanikija Mićovića na Cetinju treba da se održi 4. septembra, ali sudeći po tenzijama koje su već pred usijanjem, razumna odluka odgovorne vlasti je da se odustane od čitave ove okupatorske pompe.

Međutim, ova vlast daleko je od razumne i racionalne, i već sada je jasno da će najodgovorniji za eventualne nerede biti premijer Krivokapić, ali i njegov potrčko na čelu ANB-a Dejan Vukšić. Ovaj duo koristi sva svoja ovlašćenja da radi protiv sopstvenog naroda, u službi okupatorske pseudovjerske  organizacije sa sjedištem u drugoj državi.

I dok premijer diže tenzije i prijeti sopstvenom narodu, njegov prvi duboko kompromitovani, beskrupulozni obavještajac po svaku cijenu želi da se dokaže pred crkvom i svojim premijerom, koji su mu očigledno ispred bezbjednosnih interesa sopstvene države i naroda.

Vukšić na sastanku sa specijalcem SPC Mijajlom Backovićem

Upravo će ANB koja je preko Vukšića ojačana prosrpskim i proruskim kadrovima, uz podršku srpske BIA-e, biti glavni oslonac Krivokapića i njegove izdajničke garniture u pripremi okupacionog akta koji je zakazan za 4. septembar.

Neizvjesno je da li su Krivokapić i njegovi saradnici svjesni kakve posljedice može ostaviti ovakvo djelovanje protiv sopstvenog naroda. Ostaje da se vidi da li će konačno i odustati od insistiranja da se suludi, provokatorski akt ustoličenja vladike okupatorske crkve održi na Cetinju, jer će u suprotnom Krivokapić, Vukšić i njihovi saradnici snositi posljedice za sve eventualne nemile događaje koji bi mogli uslijediti.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZDRAVINJO SAVLADAO ŠKOLU MANIPULACIJE Diže tenzije i proganja sopstveni narod, krije datum osnivanja stranke iz straha od DF-a – CG Vijesti
11.08.2021-12:45 12:45

[…] Aktuelno […]

Milena
11.08.2021-17:47 17:47

Vi ste najveća pošast!

Nikola
12.08.2021-06:11 06:11
Reply to  Milena

Ene milenica sendvicarka picoustanka progovorila na prkno…..masala :))))))

Sara
11.08.2021-18:39 18:39

Ja ovog Zdravka zovem Zdravisa..jer je njegovu svetosavsku karijeru poceo s-bocom u ruke..

Mogu vam reci ovaj tip je jako opasan..prefigan..i lazljiv..On voli samo srbijanske popove..i Srbiju..za njega CG ne postoji..on se snama sprda..a kad zakon zeli ..kaze drzava je numero j i njeni zakoni..

Ovakvog sramotnijeg i prefiganijeg covjeka ..jos odavno nijesam vidjela..Dragi Crnogorci..otvorite oci..Ne dajte Cetinje ovoj pokvarenoj fukari..koja nas je 1918 .godine nasilno aneksirala..i poubijala…Ne dajte se!!!!!!