Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zbog zdravstvenog stanja Bratić ne dolazi u Skupštinu ni sjutra na saslušanje

''Ministarka Bratić je u zvaničnoj posjeti Bugarskoj od 26. jula. Zvanična posjeta je trebalo da traje do 28. jula. Međutim, usljed pogoršanja zdravstvenog stanja ministarke delegacija je prinuđena da odloži povratak u Crnu Goru''

Ministarka prosvjete,nauke, kulture i sporta Vesna Bratić neće se ni sjutra pojaviti na zakazanom kontrolnom saslušanju pred nadležnim Odborom koje je zatražio poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, uz obrazloženje da je razlog pogoršanje zdravstvenog stanja ministarke.

Ministarka je trebalo da pred Odborom bude saslušana zbog skandaloznih dešavanja u obrazovnom sistemu, između ostalog i zbog neviđene smjene više od 400 direktora vaspitno-obrazovnih ustanova.

Da se ministarka neće pojaviti prped Odborom, baš kao što to nije učinila ni u parlamentu da odgovori na poslanička pitanja, potvrdila je Milica Kadović, državni sekretar u resoru ministarke Bratić, u odgovoru Šehoviću, prenio je CdM.

Ona je navela da je ministarka Bratić u zvaničnoj posjeti Bugarskoj od 26. jula.

“Zvanična posjeta je trebalo da traje do 28. jula. Međutim, usljed pogoršanja zdravstvenog stanja ministarke delegacija je prinuđena da odloži povratak u Crnu Goru”, navodi se u obrazloženju.

Zbog toga, kako dodaju, ministarka neće moći da prisustvuje kontrolnom saslušanju 30. jula.

“Predlažemo da saslušanje odložite i novom terminu nas blagovremeno obavjestite”, navela je Kadović.

S obzirom da je danas bilo predviđeno da, nakon premijerskog sata, ministarka odgovara na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore, iz obrazloženja Šehoviću da se zaključiti da Bratić neće danas doći u parlament.

FOTO: CdM

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
29.07.2021-11:21 11:21

Ovi su stvarno banda koja je se boji ni ovako javne laži. Zvanična posjeta je bila samo 26. jula. To možete vidjeti u Platgormi za posjetu koju je odobrila Vlada.
https://wapi.gov.me/download-preview/9143d9ef-103a-437a-8324-1582807fd82a?version=1.0
Kadović je bila sa njom u delegaciji kao i neka Ivana Kaluđerović+bezbjednjak. Je li se ona vratila ili ovo piše iz Sofije?
Pogledajte Platformu (link sam naveo)!!!!

Bellarina
29.07.2021-13:09 13:09

E crni moj narode kakvu sve vodu piješ…Mi smo bolesni, ona nije.