Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Joković: Nećemo biti 41. glas za pad Vlade, vjerujem da nećemo glasati za skraćenje mandata Skupštini, niti za smjenu Abazovića

Završena sjednica Glavnog odbora SNP-a

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije na kojoj je trebalo da se raspravlja o mogućem formiranju manjinske vlade je završena nakon četiri sata rasprave.

Kako je nakon sjednice novinarima saopštio lider stranke Vladimir Joković, SNP  danas ipak nije odlučivao o manjinskoj Vladi.

“SNP nije danas odlučivao o manjinskoj vladi, ova vlada još postoji i sačekaćemo kada bude izjašnjavanje u parlamentu. Ako bude izvjesno formiranje manjinske vlade SNP će imati sjednicu nakon toga, i tada će zauzeti jediinstven stav”, kazao je Joković i dodao:

“Želimo da bude nađeno rješenje u okviru ove parlamentarne većine sa manjinskim partijama. Opcija su i izbori. Odbacujemo napade na SNP, on neće biti dio vlade u kojoj će biti DPS”, kazao je Joković.

Kako je objasnio, odluku će donijeti nakon sedmog februara, kada sve bude jasnije u Crnoj Gori.

Joković je naveo da je danas bilo priče o manjinskoj vladi, ali nije bilo glasanja.

“Jer ne znamo šta će biti. Iznijeli smo mišljenje i ostajemo čvrsto u tome da će se naći najbolje rješenje. Nećemo biti 41. za pad ove vlade, vjerujem da nećemo glasati za skraćenje mandata Skupštini, vjerujem da nećemo glasati za smjenu potpredsjednika Vlade”, kazao je on.

“Mi smo partija razuma, umjereni govorimo uvijek sa poštovanjem, želimo da se nadje rješenje koje neće biti dramatično za Crnu Goru”, kazao je Joković.

O smjeni Sekulovića:

Upitan da prokomentariše smjenu Sergeja Sekulovića sa mjesta koordinatora Ministarstva pravde, Joković je kazao da je zaista teško propratiti poteze premijera ovih dana.

“Koliko znam premijer nije pravnik i ne može biri ministar. To pokazuje lice onih koji bi trebalo da budu najozbiljniji i da pokažu šta je dostojanstvo i odgovoran odnos prema funkciji koju obavlja. Trebalo je premijer da pita parlament da li ima povjerenje ili ne. Smjenjuju se ministri, skraćuje se mandat, a do prije 15 dana svi su govorili ovo je najbolja Vlada. Ja sam rekao da je ovo najnesposobniji premijer, i jeste čim je doveo vladu do ove situacije”, kazao je Joković.

Sjednica je počela u 14 sati, a uoči sjednice grupa građana koji su imali na licu maske anonimusa izveli su performans ispred zgrade stare Vlade sa lažnim novčanicama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Music
24.01.2022-18:27 18:27

Mi smo za skracenje sinjela

Rovca sa katunima bez struje
24.01.2022-20:38 20:38

Jokoviću ugasijosiga u sva naša sela ali I na katune !

pero
24.01.2022-22:04 22:04

LIsica u Pivi dobila jedincu iz lukavstva!E moj Joko nijesi ti za politiku a i nemas m….!Ti si jedan obicni seockio laprdalo!