Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Završen sastanak vlasti i opozicije: Nastavak dijaloga početkom avgusta

Rješenje je u rekonstrukciji Vlade kao plodu saglasnosti parlamentarne većine i Vlade, da osnažimo Vladu i ojačamo je, rekao je Bečić, koji ne spori da je aktuelna politička situacija složena, ali da treba da se ide ka rješenju

Dijalog vlasti i opozicije biće nastavljen u prvoj sedmici avgusta, poručio je inicijator današnjeg sastanka, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je nakon sastanka u Skupštini novinarima kazao da je zajednički zaključak, bez obzira na političke razlike, da tragaju za rješenjima koja će ubrzati evropske integracije.

Na narednom sastanku, kako je rekao, usaglasiće metodologiju rada.

“Iskazana su očekivanja da će se i drugi politički subjekti pridružiti u toku ovog procesa”, naveo je Bečić.

Kaže da je stav njegove partije jasan.

“Bilo je određenih kolega iz opozicije koji su izražavali ideje da je Crnoj Gori potrebna tehnička prelazna Vlada, ali smo se usmjerili da se vodimo teme u pozivnom pismu, a to su teme za koje je potrebna dvotrećinska odnosno tropetinska većina”, kazao je Bečić.

On je ponovio da su protiv obaranja Vlade i novih izbora, a da su za rekonstrukciju Vlade sa istim premijerom.

“Rješenje je u rekonstrukciji Vlade kao plodu saglasnosti parlamentarne većine i Vlade, da osnažimo Vladu i ojačamo je”, rekao je Bečić, koji ne spori da je aktuelna politička situacija složena, ali da treba da se ide ka rješenju.

Crnoj Gori ne trebaju novi izbori, uvjeren je Bečić.

“Treba joj stabilnost i da ubrzamo proces evropske integracije, kao zemlja imamo veliku šansu da budemo sljedeća članica”, kazao je.

Na današnjem sastanku, kako je i najavljeno, nije bilo predstavnika Demokratskog fronta. Na sastanak osim DF-a, nijesu došli ni predstavnici SNP-a, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

Prisustvovali su potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković i šef poslaničkog kluba te partije Danijel Živković, lider SD-a Ivan Brajović, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, lider SDP-a Raško Konjević, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici albanskih partija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj, Srđan Pavićević iz Civisa, Miodrag Lekić iz Demosa, potpredsjednik URE Goran Đurović i Boris Bogdanović iz Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve