Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zavisni od politike, nezavisni od istine

''Medijski gang'' na čijem su čelu Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović umješani su u svaki politički događaj koji se odvijao posljednjih 20 godina, osnivali su partije i sarađivali sa gotovo svim političkim subjektima na prostoru Crne Gore ali i ponekima sa prostora susjedne Srbije

Nakon što je portal Aktuelno razobličio većinu insinuacija i podlih laži plasiranih od strane parapolitičkog “medijskog ganga” iz koncerna Daily press, ostalo nam je da razobličimo samo još jednu tvrdnju iz tragikomične tužbe Željka Bilborda Ivanovića koja je nedavno stigla na našu adresu.

U najnovijoj tužbi koja predstavlja samo još jedan pokušaj reketiranja portala Aktuelno preko korumpiranih i isprepadanih sudova, Ivanović i zastupnici njegovog koncerna, (čitaj – ”medijskog ganga”) ističu da nijesu tačni navodi iz teksta koji smo objavili da je ”režimski” koncern Vijesti umješan u političke aktivnosti.

Željko Bilbord Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić”

Koncern Vijesti nije ni pod čijom kontrolom već je jedan od rijetkih nezavisnih medija u Crnoj Gori koji propagira demokratska načela i slobodu govora sa velikim ugledom i velikim brojem čitalaca i gledalaca”, navodi se u tužbi koja je nedavno stigla na adresu portala Aktuelno.

Tragikomedija

Ova tvrdnja toliko je daleko od istine da zvuči tragikomično bilo kome ko je iole upoznat sa političkom scenom u Crnoj Gori.

”Medijski gang” na čijem su čelu Miodrag  Miško Perović i pomenuti Ivanović umješani su u svaki politički događaj koji se odvijao posljednjih 20 godina i sarađivali su sa gotovo svim politikim partijama na prostoru Crne Gore ali i ponekim sa prostora susjedne Srbije.

S obzirom da su medijski reketaši skloni da tuže portal Aktuelno za svaki tekst u kojem ih pomenemo, ovoga puta ćemo se truditi da se pozivamo na spoljašnje izvore i konkretne dokaze u vidu fotografija.

U svojoj knjizi Anatomija jedne hajke autor Šeki Radončić navodi da su Vijesti bile veoma bliske sa bivšom vlašću pa čak i da je aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao udjela u akcijama ovog koncerna. Naravno, kao i ostali akcionari i Đukanović je prevaren od strane medijskih reketaša.

Otvorena podrška Lekiću od ”nezavisnih”

Radončić takođe podsjeća da je i ”ugledni novinar” Željko Ivanović koji se u tužbi busa kako je ”nezavisan”, ubrzo promijenio političku orjentaciju, pa je sa  ”nezavisnom novinarkom i direktoricom nezavisnog sedmičnika Monitor Milkom Tadić, 2013. godine otišao u Opštinsku izbornu komisiju u Podgorici da stavi svoj potpis na predsjedničku kandidaturu bivšeg Miloševićevog ambasadora Miodraga Lekića”.

U tom periodu cvjetala je ljubav između suvlasnika Vijesti Perovića, Ivanovića i čelnika Demokratskog fronta, posebno Pokreta za promjene za koji se još i ranije pričalo da je osnovan pod pokroviteljstvom ”medijskog ganga”. O tome svjedoči i ova foografija.

Vrijeme ljubavi sa Frontom

Crnogoska javnost nikad neće zaboraviti epizodu kad su 2012. godine Ivanović i Perović pobjegli u sred sastanka koji su održavali sa liderima DF-a da bi, krijući se u gepeku automobila izbjegli fotoreportere Pobjede.

Pozitivna, URA, SPC…

Nakon što ih je prošla ljubav sa DF-om formirana je Pozitivna Crna Gora, koja je bila pod direktnim patronatom ”medijskog ganga”, što su u svojim izjavama godinama potencirali čelnici mnogih političkih partija, prije svih Demokratskog fronta.

Nakon raspada Pozitivne formiran je GP URA, a lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević uporno je tvrdio da je tu političku organizaciju “osnovao krupni tranzicioni kapital odnosno vlasnici Vijesti, koji žele da spriječi reforme”.

Osim Medojevića o vezama URA-e i Vijesti uveliko se spekulisalo u javnosti, a dokaz da veza postoji pojavio se u avgustu u toku predizborne kampanje kad je vlasnik koncerna Miodrag Miško Perović uslikan sa liderom URA-e Dritanom Abazovićem i direktorom srednje bogoslovske škole Gojkom Perovićem. Tada su potvrđene i spekulacije o bliskim odnosima “medijskog ganga” i još jedne parapolitičke organizacije Srpske pravoslavne crkve koja je direktni pokrovitelj aktuelne vlasti, o čemu smo juče pisali.

Nedavno je u javnosti objelodanjeno da su Televizija Vijesti i Dejli pres, izdavač dnevnog lista Vijesti, za medijsko oglašavanje od koalicije “Za budućnost Crne Gore“ dobili pola miliona eura. Veoma solidna suma s obzirom da su ”nezavisni”.

Da saradnja ”medijskog ganga” prevazilazi granice Crne Gore pokazuju i fotografija suvlasnika koncerna Željka Ivanovića poznatijeg pod nadimkom ”Govedo” sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji je prilikom posjete Crnoj Gori nakon smrti Amfilohija Radovića od svih medijskih kuća posjetio baš ovu ”nezavisnu”.

“Nezavisni” Ivanović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Društvenim mrežama takođe kruže slike Ivanovića koji u jednoj beogradskoj kafani pije vino sa Draganom Điasom, jednim od lidera opozicije u Srbiji.

Željko Ivanović i Dragan Đilas: Malo i sa opozicijom

Nakon ovog nabrajanja samo najočiglednijih činjenica uz koje su priložene fotografije, slobodno možemo ustvrditi da je medijski koncern Vijesti zaista nezavisan, ali ”nezavisan od istine”, što su još davno primijetili književnik i pjesnik Marko Vešović i istraživački novinar i publicista Šeki Radončić u svojoj knjizi ”Miško kesedžija i njegove bize”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
26.12.2020-07:55 07:55

Sto se tice diplomate Pokpjnog Miloseva- Lekic Miodraga Cakia zvanog Lepi Cane(nazdravlje mrtvom Milosevicu) te 2013 godine na predsjednickim izborima kao kandidat sveukupne skalamerije pomenutih u ovom tekstu i + u svom rodnom selu je imao samo 1 (slovima JEDAN) glas podrske,e toliko koliko su ga Crmnicani cijenili. Ivanovic Zeljko Govedo ili BOVIN, opstepoznato nistavilo numero uno u Crnoj Gori,spijun,reketas itd i tome sl. inace dosljak-prosjak iz okoline Krusevca (Srbija),a njegov “gazda”Don Mikeli smet obicni i kukavica,ali svuda je ubacio svoje glibave ruke i jos glibaviji obraz.

Donji kraj
26.12.2020-08:26 08:26

Gagi M.Lekic je pravi savremeni političar . Obrazovan ,nenacionalista,bistar i još gospodin. Tvoj problem je da to nemožeš da svatiš. Sve je u glavi.

Naroz
26.12.2020-14:39 14:39

Vrlo “savremen” političar, prvo je bio ministar prosvjete u jednoj komunističkoj vladi, pa Milov ministar vanjskih poslova 1994-1996. u najcrnjem periodu DPS-a, zatim Milov ambasador u vrlo osjetljivom Rimu (zna se zbog čega), a onda ‘97. prelazi na Miloševićevu stranu, redovni gost mu je Marko Milošević, sa kojim voli da igra tenis, u svojoj kolumni ga hvali Mira M… Potom postaje, kako Slavko Perović reče “Miloševićev ratni ambasador”…. Veoma savremen, nema šta.