Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Zašto rektor Božović ćuti na prijetnje i govor mržnje na portalu IN4S?

Božovićevo ćutanje samo može biti dodatni stimulans bijednicima koji žele da se na brutalan način obračunavaju sa pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Možda on to i želi?

Rektor Univerziteta Vladimir Božović, pobornik svetosavske i velikosrpske politike, nije se ogradio od govora mržnje i brutalnih prijetnji koje je doživio predsjednik HGI Adrijan Vuksanović u komentarima na portalu IN4S, a koji su procesuirani pred domaćim nadležnim organima.

Božović je jedan od glavnih pokretača tog radikalno desničarskog portala, koji važi za ispostavu srpske obavještajne agencije BIA-e i osoba koja se pita za sve što se tamo objavljuje.

Dešavalo se ne tako davno i da se određeni tekstovi uklone sa udarnih pozicija portala IN4S, a navodno je to zahtijevao baš Božović.

Ćutanje Božovića o temi koja je uzburkala crnogorsku javnost dodatno pravi podjele u cijeloj državi jer je on sada rekotor pa bi i kao naučnik, moralo da reaguje na odvratne prijetenje upućene Vuksanoviću. Takođe, njegovo ćutanje samo može biti dodatni stimulans bijednicima koji žele da se na brutalan način obračunavaju sa pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Možda on to i želi?

Božović je u svojim javnim nastupima volio da govori o portalu IN4S koji je poznat kao propagandna ispostava srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), ali i po vrlo desničarskim i radikalnim stavovima koji nerijetko promoviše govor mržnje. Lice koje se eksponira za potrebe Božovića kao rukovodilac In4s.net je Gojko Raičević.

Infors je stvoren kao krik očaja u uslovima medijske, ali i političke okupacije. On je kreiran kao borbeni medij za opstanak identiteta koji je bio ukliješten u totalitarističkim čeljustima. Infors je s obzirom na težinu ključnih afera koje je pokretao bio prinuđen da maltene radi u ilegali. Novinari i saradnici su bili razmješteni na različitim geografskim lokacijama. Bila je to zaista veličanstvena, žilava i hrabra borba, u kojoj je trebalo inteligencije da se ,umakne‘ svim režimskim zamkama. Koristeći fluidnost i snagu interneta, srušen je monolit lokalnih mejnstrim medija. Zasluge IN4S-a za izvojevanu slobodu su ogromne.“- saopštio je Božović u martu ove godine, kada je već obavljao dužnost v.d. rektora Univerziteta Crne Gore.

Pitanje koje se postavlja kakva je to država u kojoj rektor Univerziteta i guru portala IN4S ćuti na govor mržnje!

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, povodom prijetnji smrću, koje su mu upućene u komentaru na ekstremističkom portalu In4s, podnio je u četvrtak kotorskoj policiji prijavu protiv N.N. lica, autora šovinističkog komentara i portala In4s koji ga je objavio i koji ga ne briše.

U komentaru na portalu In4s, koji je prenio kratko reagovanje lidera HGI na prekjučerašnju izjavu predsjednika Skupštine Alekse Bečića povodom 26 godina „Oluje“, operacije Vojske Hrvatske, Adrijanu Vuksanoviću upućene su morbidne prijetnje smrću.

U skandaloznom komentaru prepunom šovinističkih uvreda i prijetnji, između ostalog, piše da je „trebalo sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije pobiti i proćerati“, Boka se spominje kao „srpski zaliv“ u kojem neće ostati nijedan Hrvat, a da će Vuksanović platiti među prvima. Bokeljsku mornaricu autor komentara naziva „klerikalno – ustaškom organizacijom“. Lideru HGI-ja Adrijanu Vuksanoviću sa ultrašovinističkog portala In4s, čiji je jedan od osnivača aktuelni rektor Univerziteta Crne Gore dr Vladimir Božović, zaprijećeno je da mu „ne gine ražanj“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zašto rektor Božović ćuti na prijetnje i govor mržnje na portalu IN4S? – CG Vijesti
08.08.2021-07:53 07:53

[…] Aktuelno […]