Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zašto Radulovića nije dočekao ambasador Crne Gore u Mađarskoj

Ambasador nije opozvan, niti je zbog bolesti ili nekog drugog opravdanog razloga spriječen da dočeka nadređenog. Razlog izostanka je pokazatelj ozbiljnog urušavanja crnogorske diplomatske mreže: ambasador Moštrokol prinuđen je da u Podgorici i dalje čeka ''konsultacije'' na koje ih je taj isti ministar pozvao još 5. januara

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović od juče je u posjeti Mađarskoj, a tamo ga, kao što je to uobičajeno u diplomatiji, nije dočekao Aleksandar Moštrokol, ambasador naše zemlje u toj državi, piše Pobjeda.

Ambasador nije opozvan, niti je zbog bolesti ili nekog drugog opravdanog razloga spriječen da dočeka nadređenog. Razlog izostanka je pokazatelj ozbiljnog urušavanja crnogorske diplomatske mreže: ambasador Moštrokol prinuđen je da u Podgorici i dalje čeka „konsultacije“ na koje ih je taj isti ministar pozvao još 5. januara.

Podsjetimo, Radulović je tada, nesvakidašnjom depešom, koja je sadržavala svega dvije prostoproširene rečenice, svim crnogorskim ambasadorima naložio da se, sa kartom u jednom pravcu, vrate u Crnu Goru.

Konsultacije zakazane za 18. januar nikada nijesu održane. A kad će – ne zna se.

Crnogorski ambasadori, umjesto da rade svoj posao i predstavljaju našu zemlju u državama sa kojima imamo diplomatske odnose, i dalje, sjede u Podgorici i čekaju iako nijesu predloženi za opoziv, a država Crna Gora trpi veoma štetne posljedice.

Ne bi čudilo da protagonista „krampon diplomatije“ Đorđe Radulović napravi selfi u praznoj kancelariji ambasadora Moštrokola u Budimpešti kao dokaz da ga nije zatekao na radnom mjestu. Kud ćeš bolji razlog za opoziv.

Ne bi to bilo prvi put. Slično je uradio i njegov šef Zdravko Krivokapić kada je 14. decembra prošle godine, bez najave, u jutarnjim satima, banuo u Upravu za imovinu i tamo nije zatekao direktora Blaža Šaranovića. Slikao se i poručio da takvo ponašanje neće tolerisati. Epilog je poznat.

Inače, ministar je juče u Budimpešti razgovarao sa ministrom odbrane Mađarske Tiborom Benkom. Sastao se sa nerezidentnim ambasadorima i otpravnicima poslova Letonije, Estonije, Irske, Kolumbije, Pakistana, Filipina, Tajlanda i Gruzije, koji Crnu Goru pokrivaju iz Mađarske.

U Ambasadi Crne Gore u Budimpešti razgovarao je – sa crnogorskom studentskom zajednicom u Mađarskoj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve