Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

ZAPADNA DIPLOMATIJA DOTAKLA DNO Dvostruki aršini svetosavske isljednice Pope i rad u službi četničkih propagandista

Praksu besramnog diplomatskog licemjerja i dvostrukih aršina osim Rajnke, nažalost, objeručke je prihvatila i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa - stamena Rumunka koja je u našu zemlju došla nakon intenzivnog višegodišnjeg svetosavskog ideološko-propagandnog brifovanja u Srbiji. Prije nego je došla na mjesto šefice delegacije EU, Oana je bila ambasadorka Rumunije u Srbiji, gdje je, kako saznaje portal Aktuleno iz dobro upućenih diplomatskih izvora, prošla temeljan tretman indoktrinacije od strane specijalaca srpske retnohuškačke propagande

Kao što je nagovješteno u naslovu ovog teksta, zapadna diplomatija je u odnosu na Crnu Goru dotakla dno! To ne konstatujemo  samo zato što je desetorazredni ešalon zapadnih diplomata uhljebljen po domaćim ambasadama (čast izuzecima) navijao da velikosrpske i klerofašističke snage formiraju vlast i zbace, istina falični, ali neupitno pro-zapadno orijentisani režim.

Zapadna diplomatija je žestoko posrnula u Crnoj Gori jer je njihov priučeni polu-rashodovani kadar koji je, čini se, po kazni doveden u Crnu Goru, dozvolio da im opskurni para-medijski, a u suštini ostrašećeni politički krugovi okupljeni oko medijskog koncerna (čitaj ”ganga”) proruskih i prosrpskih V(ij)esti, diktiraju način na koji će da percipiraju čitavu državu i crnogorski narod.

Najbolji primjer kako kompromitovani desetorazredni diplomatski ešalon rashodovanih ambasadora u Crnoj Gori potpada pod uticaj paramedijskog i NVO sektora je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke, relikt administracije bvšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Rajnke sa svojim omiljenim političkim djelatnikom Radovićem

Kako smo već više puta pisali, Rajnke je otvoreno navijala za velikosrpsku opoziciju u predizbornom periodu, imala je prisne odnose  sa pokojnim liderom svetosavskih stranaka mitropolitom Srpske crkve Amfilohijem Radovićem, širila je priče o tome kako je predsjednik ”Milo Đukanović namjeravao da izvede tenkove na ulice ako DPS izgubi na izborima”.

Rajnke, kao i ostale strane ”diplomate” ćutale su dok je isfrustrirani potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sprovodio javni linč nad slobodnim medijima, dok su krajnje selektivno reagovali samo na navodne ”napade” na novinare Vijesti.

Svetosavska diplomatska škola

Praksu besramnog diplomatskog licemjerja i dvostrukih aršina osim Rajnke, nažalost, objeručke je prihvatila i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa – stamena Rumunka koja je u našu zemlju došla nakon intenzivnog višegodišnjeg svetosavskog ideološko-propagandnog brifovanja u Srbiji.

Prije nego je došla na mjesto šefice delegacije EU, Oana je bila ambasadorka Rumunije u Srbiji, gdje je, kako saznaje portal Aktuleno iz dobro upućenih diplomatskih izvora, prošla temeljan tretman indoktrinacije od strane specijalaca srpske ratnohuškačke propagande.

Popa dok je služila u Srbiji: Dobro naučila osnove velikosrpstva!

U Crnoj Gori su je, naravski, kao i gotovo sve strane ambasadore dočekale ”perjanice demokratije” iz opskurnog NVO i medijskog sektora, pa ponašanje Pope ne treba da začudi bilo koga.

Osuđuju samo napade na V(ij)esti     

Sportski novinar Javnog servisa Nebojša Šofranac verbalno je napadnut i maltretiran na nacionalnoj osnovi u subotu veče na aerodromu u Podgorici od strane huligana i pripadnika takozvanih ”uličnih brigada” svetosavske ideološke kaljuge, tokom dočeka izvjesnog mladog boksera Liješevića.

Aktivni učesnik ovog maltretiranja je bio nacista-savjetnik ”žene četnika” Vesne Bratić nažalost ministarke, Vladimir Vuković.

Oana (ali ni Džudi) nije osudila ovaj incident  koji se nije završilo linčom samo zahvaljujući smirenosti poznatog crnogorskog novinara!

Sa druge strane Oana, baš kao i Džudi, ekspresno su osudile ”napad” na ”novinara” TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju iako je dotični ”novinar” TV Svetigore napao, i prema sopstvenom priznanju, prvi udario i oteo zastavu od učesnika patriotske auto-kolone.

Džabe ti je Šofro da su te linčovali kad ne radiš u V(ij)esti

Odsustvo reakcije Pope je očekivano, jer je velikosrpsko-četničko orgijanje koje su izveli sljedbenici svetosavskog kulta ”krvi i tla” na aerodromu u Podgorici uobičajena pojava za ”diplomatkinju” koja je intenzivno godinama ideološki ”ispirana” u Srbiji.

Ultmatum za Javni servis

Osim što nije osudila napad na poznatog crnogorskog novinara, kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, Popa je učestvovala u skandaloznom, antidiplomatskom incidentu prilikom posjete Javnom servisu.

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, Popa je prošlog petka došla u najavljenu posjetu RTCG-u.

”Popa je sa čelnicima RTCG-a razgovarala o situaciji u Javnom servisu, dogovarali su i direktan prenos koncerta iz Brisela povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope. Sve je bilo prilično regularno do jednog momenta”, rekao je izvor portala Aktuelno.

Međutim, na kraju posjete ambasadorka je, kako saznajemo, imala dodatno pitanje – ”da li će TVCG dozvoliti TV Vijestima da prenose koncert iz Brisela”.

”Iako joj je objašnjeno da koncern Vijesti konstantno vrijeđa menadžment i novinare Javnog servisa, ambasadorka je insistirala da RTCG dozvoli prenos. Ambasadorka Popa nastupala je tom prilikom kao advokat proruskog koncerna Vijesti”, rekli su naši izvori.

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović – vođe takozvanog ”medijskog ganga”

Isljednik u službi ”medijskog ganga”

Izvori portala Aktuelno tvrde da su u Javnom servisu ostali ”zgranuti” ovakvim ponašanjem Pope.  To i ne treba da čudi jer je osoba koja obavlja izuzetno važnu diplomatsku funkciju u Crnoj Gori,  očigledno preuzela ulogu mafijaškog isljednika u službi takozvanog ”medijskog ganga” i prikrivenih pročetničkih propagandista iz V(ij)esti, koji stoje iza djelova nove izdajničko-destruktivne vlasti.

Portal Aktuelno više puta je pisao o motivima koji se kriju iza ovakvog nediplomatskog, jednostranog forsiranja određenih opskurnih parapolitičkih krugova i zastupanja priče o ”mafijaškoj državi Crnoj Gori”.

Odgovor na pitanje zašto većina ambasada u Crnoj Gori ima ovakve pristrasne stavove kada su u pitanju crnogorska političko-društvena zbivanja, trebamo tražiti u načinu na koji se ambasade u Crnoj Gori informišu. Kako smo pisali, informacije o društveno-političkim zbivanjima veliki broj ambasadora dobija direktno od čelnika koncerna Vijesti, poznatog kao ”medijski gang” čiju esenciju djelovanja čini patološka mržnja prema Crnoj Gori i pogotovo predsjedniku Milu Đukanoviću. S obzirom da se ambasade brifuju od medijskog koncerna ”Daily press”, u javnosti poznatog kao ”medijska mafija”, na čijem su čelu Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović, ovakvo stanje stvari ne treba da čudi.

Detaljnije o uticaju ”medijskog ganga” na strane ambasade, pročitajte na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
27.04.2021-13:59 13:59

U velikoj Americi i velikoj Rusiji i velikoj Evropi i velikoj Kini bavise odprilike 25 ljudi
Crnom Gorom . Bice tako kako oni kažu. Odlucujucu ulogu odigrace ona imperija koja rehabilituje donacijom Crnu goru da mozemo prezivjet . Prije nego doniraju zahtijevace da se izvedu određene reforme i ustrojit drzava. Nadamose dacemo od te donacije uvesti struju na nase katune i dovesti puteve po rovackim selima.

TORPEDO
27.04.2021-21:32 21:32

Jeb..a te struja. Kakav degen …

!!!
27.04.2021-14:23 14:23

@rovca,tandara-mandara…Kako ti Sotona ne uvede struju.Komsije ste a mozda i rodjaci.On je pored Miska tzv.goveceta meleoner,pa bi to za njih bilo nista.Moracani i Rovcani za ponos kao i ti sto prdoklacis po portalu.

Tihana
27.04.2021-15:37 15:37

Nista novo. Isto je bilo i prilikom prethodne okupacije CG 1918. Evropa i sve ambasade su ili ćutale ili aktivno pomagale okupatorima.

Sara
27.04.2021-17:42 17:42

Trebali bi Komite ispred ove dvije ambasade da protestiraju ..sa velikim Plakatama,, Go Home..!

Krevet
27.04.2021-18:56 18:56

To se rešava preko kreveta. Poznati balkansi metod. Komesarki Mogerini je u krevet u Brisel preseljena ambasaorka iz Rima. Vjerovatno je i ovdje “radio ambasador ili ambasadorka”, po želji. Možda oboje, ako je na struju i baterije

Krevet
27.04.2021-18:57 18:57

DOPUNA. Za komenrtar “Krevet” se ne potpisah. Greškom. Đoko Orlandić

Rovca sa katunima bez struje
27.04.2021-20:41 20:41

!!!@ Šta vam to znači prdoklačiš. Ne razumijem.To nije po naški.

TORPEDO
27.04.2021-21:35 21:35

Kad ti prnu pod nos! Mnogo si bitan …

Caramdjordje
27.04.2021-22:40 22:40

E lele meni za Crnom Gorom kad mi Popa odlucuje o sudbini nase djece.Sve Rumune si mogao kupit za 10 maraka kada smo mi bili Evropa!

Hey
27.04.2021-22:50 22:50

cekamo cika Bajdena da posalje nove ambasadore