Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ZAPAD NEZADOVOLJAN ABAZOVIĆEM: Nedolazak Eskobara u Crnu Goru jasna poruka Dritanu?

Nedolazak Eskobara u Crnu Goru je jasna poruka Abazoviću da SAD i zapadni partneri nijesu zadovoljni načinom na koji čisti brljotine koje je napravio u proteklih nešto više od godinu.

Iako je posjeta specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara uveliko najavljivana za 1. februar, ispostavilo se da on ipak ne planira da skorije posjeti Crnu Goru.

Bez obzira što zvanično nije najavljena, plan Eskobara je bio da posjeti Crnu Goru početkom februara, a razloge odustajanja od posjete treba tražiti u nezadovoljstvu specijalnog izaslanika, ali i partnera sa Zapada, liderom URA-e Dritanom Abazovićem.

Kako saznaje portal Atktuelno iz diplomatskih izvora, nedolazak Eskobara u Crnu Goru je jasna poruka Abazoviću da SAD i zapadni partneri nijesu zadovoljni načinom na koji čisti brljotine koje je napravio u proteklih nešto više od godinu.

”Prevedno sa diplomatskog jezika, nedolazak Eskobara znači da on jednostavno nije zadovoljan načinom na koji Abazović obavlja ono što mu je naloženo – a to je da ispravi brljotine koje su dovele do katastrofalnog stanja u Crnoj Gori. Od Abazovića se očekuje da konačno počne da ispunjava ono što je volja većinske Crne Gore, a to je da vrati državu na put euroatlantskih integracija sa kojih je potpuno skrenula nakon 30. avgusta 2020. godine”, rekli su naši izvori.

Kako se spekuliše, ukoliko se nešto radikalno ne promijeni, Eskobar neće dolaziti u Crnu Goru dok se ne završi posao vezan za manjinsku vladu.

Eskobar je u Crnoj Gori boravio u novembru prošle godine kada je razgovarao sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, premijerom Zdravkom Krivokapićem, predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Tom prilikom se sastao i sa predstavnicima NVO sektora, poslovnim i ekonomskim liderima…

Eskobar je u nedavnom intervjuu za Glas Amerike kazao da nije na Sjedinjenim Državama da rješavaju tenzije i probleme vladajuće koalicije unutar jedne članice NATO-a.

Specijalni izaslanik je rekao i da Demokratski front (DF) SAD ne vide kao partnera, jer, kako naveo, “izaziva podjele, podstiče etničke tenzije, stalno blokira reforme u parlamentu i time blokira put Crne Gore ka Evropi”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vanja
27.01.2022-07:55 07:55

To je Diplomatiju, poslao im je Engleza a bice kako on kaze. Mogu da se prnjaju i j jednini, I drugi , I treci. Zato su svi neurozni.

Rale
27.01.2022-10:32 10:32
Reply to  Vanja

Jadna je država kada Englezi i druge strane ambasade odlučuju. Zašto postoje izbori u banana državi?

gagi
27.01.2022-10:45 10:45
Reply to  Vanja

Tacno 1/1, iz ponizenja je gospodinu Eskobaru da mu “mozak ispira”svetosavski podanik Abazovic ,zato je “poslao”Engleskog Generala koji i onako “tumara”bez diplomatskog imunuteta ali je pri NATO alijansi,dok Abazovi ode “na noge”Partijahu srpskom Vucicu tj,njegovom “zamjeniku”popu Porfiriju Prletu Pericu. Pa ima li vece PONIZENOSTI za pokret URA. Poslije Jokovica( Jokovic je Srbijanac)ode Albanski cetnik kod svojih po savjet u Beograd. PONIZNO do maximuma.

GRAĐANSKI
27.01.2022-12:37 12:37

Pitam nesretnjega Abazovića – Kako posije svega što učinje za srbočetnike i došeka od klefofašista, nemaš mozga i mošanjah da Prletu u BG na poziv odgovoriš, tj. zafališ mu se ovako: Prle, zabolje me k…ić za tebe i to što mi imaš priopćiti! A, i dosta sam te sluša i naređenja tvoja sprovodio! Ćao, Prle! Tačka!

Nkusrcu
27.01.2022-20:46 20:46

Nije samo abazović izdajnik kakav se nije rađao u CG, već su to mnogi iz vrha dps a, sa najpoznatijim roćkom iz rosave, koji su šurovali sa pok.sotonom,dajući milione naših para za gradnju srpskih crkvi, a nijednu Crnogorsku. Isti iz dps a su dozvolili ulazak 3.000 sotonističkih popova kako bi ih izjednačili sa vojskom CG. 30.g su isti koordinatori i predsjednicimo dps koji su korumpirani i zajedno sa pomenutim iz vrha dps a, promošu i uhljebljuju svetosavske kadrove.