Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zakonodavni odbor prihvatio dio amandmana na budžet, dio nije razmatran

Održavanje sjednice Zakonodavnog i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i rasprava o amandmanima uslov se da bi se na plenumu glasalo o budžetu

Zakonodavni odbor prihvatio je dio amandmana na budžet koje su podnijeli Vlada i poslanici, dok jedan dio nije razmatran jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.

Na dnevnom redu je bilo ukupno 59 amandmana.

Članovi Odbora pravno su prihvatili amandmane koje su podnijeli predstavnici Vlade, dio amandmana koje su podnijele Socijaldemokrate, amandmane poslanika Gencija Nimanbegua, Dragana Krapovića i Suade Zoronjić.

Odbor nije razmatrao amandmane Socijaldemokratske partije, poslanika DF-a Nebojše Medojevića, Branka Radulovića i Jelene Božović, koalicije Crno na bijelo Miloša Konatara i Božene Jelušić, poslanika albanske koalicije „Jednoglasno“ Fatmira Đeke jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.

Održavanje sjednice Zakonodavnog i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i rasprava o amandmanima uslov se da bi se na plenumu glasalo o budžetu.

Takođe, amandman na Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je podnio poslanik Ervin Ibrahimović, nije pravno prihvatljiv.

Protiv amandmana glasalo je četvoro, troje uzdržanih, nakon čega je konstatovano da amandman nije pravno prihvatljiv.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve