Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zakazana nova sjednica SO Kotor, na dnevnom redu smjena Dragice Perović

Donešena je odluka o sazivanju sjednice za 27. jun sa jednom tačkom dnevnog reda - Razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor, saopšteno je iz lokalnog odbora Demokratske partije socijalista

Na danas održanom sastanku Klubova odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornice Brune Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor, donešena je odluka o sazivanju sjednice za 27. jun sa jednom tačkom dnevnog reda -Razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor, saopšteno je iz lokalnog odbora Demokratske partije socijalista.

Foto: BokaNews

Kako ističu u DPS Kotor, Dragica Perović u kontinuitetu zloupotrebljava svoj položaj, kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor, jer sjednice prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine i odbornicima ne dozvoljava da vrše svoja ovlašćenja koja su im građani povjerili.

“Zbog gorenavedenih činjenica, većina odbornika SO Kotor je još 5. juna podnijela zahtjev za njeno razrješenje, o koje se ona očigledno oglušila u smislu da nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor. Dosadašnje zloupotrebe funkcije aktuelne predsjednice SO Kotor i ne čude s obzirom na činjenicu da je danas većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak XIX sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda – Razrješenje predsjednika opštine Kotor”, naveli su u DPS-u.

Danas je, kažu u toj partiji, postupkom predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine opštine, u Kotoru zarobljena demokratija, zavezana lancima sumanutih ideja, zarad održavanja njihovih pozicija.

“Pečate loše vođene politike u prethodne tri godine Kotorani će dobro pamtiti. Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su danas bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što ovakvi “demokratski iskoraci” nisu zabilježeni u istoriji Kotora, niti bilo gdje u svijetu. U Kotoru je politička situacija jasna: postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje”, poručili su iz opštinskog odbora DPS Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve