Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zajednica opština podržala inicijativu Markovića

"Za uspjeh ovog procesa neophodno je da, kao država i kao društvo u cjelini, stavimo u funkciju sve svoje političke, društvene i institucionalne kapacitete", poručuju iz Zajednice opština

Zajednica opština Crne Core podržala je inicijativu i poziv predsjednika Vlade upućen svim relevantnim političkim i društvenim subjektima na dijalog o temama od ključnog značaja za uspješno okončanje procesa evropske integracije Crne Gore.

Sa jučarašnjeg sastanka sa GA (Foto: Vlada CG)

“Za uspjeh ovog procesa neophodno je da, kao država i kao društvo u cjelini, stavimo u funkciju sve svoje političke, društvene i institucionalne kapacitete”, poručuju iz Zajednice opština.

Istuču da je spremna Zajednica da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruži punu podršku ovom procesu, te da kroz saradnju sa Vladom i drugim političkim i društvenim akterima doprinese uspješnom okončanju procesa evropske integracije Crne Gore.

Marković je juče razgovarao sa predstavnicima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i Građanske alijanse (GA), u okviru dijaloga i inicijative “Savez za Evropu”, kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji.

Iz Vlade su saopštili da su od nevladinih organizacija dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve