Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zahvaljuju se SPC, a čine sve da ugroze mir

Vijeće za nacionalnu bezbjednost šalje dvolične poruke zahvalnosti o očuvanju mira i stabilnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a svojim radnjama čini sve da građanski mir u Crnoj Gori bude ugrožen kao nikad dosad, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF)

Vijeće za nacionalnu bezbjednost šalje dvolične poruke zahvalnosti o očuvanju mira i stabilnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a svojim radnjama čini sve da građanski mir u Crnoj Gori bude ugrožen kao nikad dosad, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

Demokratski front najoštrije osuđuje saopštenje Vijeća za nacionalnu bezbjednost u kojem se ono zahvaljuje Mitropoliji crnogorsko-primorskoj a pritom je, kako navode, “učinilo i čini sve da se kroz represivni policijski aparat na silu obezbijedi primjena antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti”.

“DF ukazuje na to da je upravo policija, pod direktnom komandom Veselina Veljovića, brutalno prebila čak i vladiku Metodija, koji je završio u bolnici. Isto onako kao što je, zloupotrebljavajući policijska ovlašenja, u nizu akcija prebijala i mladiće po Zeti, Podgorici, Pljevljima i ostalim crnogorskim gradovima, gdje se protestovalo protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. A ono, što će posebno ostati zabilježeno u analima Veljovićeve brutalnosti i beščašća, jeste da su određeni policajci, u svom bezumnom pohodu prebijanja vjernika po Podgorici, suzavcem i dimnim bombama zasuli čak i Hram Hristovog voskresenja u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Na ovaj način, kako su kazali, režim je jasno pokazao kako će u praksi sprovoditi realizaciju ovog Zakona, i “uz upotrebu SAJ-a i drugih parapolicijskih struktura vršiti desante na naše hramove, manastire i crkve, istjerivati svještenstvo i vjernike Srpske pravoslavne crkve”.

Hapšenje poslanika DF-a u Skupštini Crne Gore i podizanje krivičnih prijava protiv njih bez skidanja imuniteta, odvodeći iz direktno iz Parlamenta u zatvor, kako su kazali, predstavlja jednu od najcrnjih tačaka u istoriji crnogorskog parlamentarizma još od vremena kralja Nikole.

“Vijeće za nacionalnu bezbjednost, sada šalje dvolične poruke zahvalnosti o očuvanju mira i stabilnosti, a svojim radnjama čini sve da građanski mir u Crnoj Gori bude ugrožen kao nikad dosad”, ističu iz DF-a.

U tom političkom savezu su uvjereni da će sveštenstvo i sav vjerujući narod, dosljedan zakletvi koju je pročitao vladika Joanikije na Trojičindanskom saboru, biti spreman da “svojim životima” brani svetinje Srpske pravoslavne crkve, i masovnim okupljanjima veoma brzo i efikasno odgovori na ovu “zahvalnicu” režima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve