Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Zaharova o protjerivanju ruskog diplomate iz Crne Gore: Nelogična odluka

Ona ističe da to slijepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa

Odluka Crne Gore da protjera jednog ruskog diplomatu predstavlja nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja destruktivne linije Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona ističe da to slijepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa.

„Ovaj ispad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. U tome vidimo nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja takve destruktivne linije na štetu međunarodne bezbednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa“, rekla je Zaharova.

Ona je navela da je protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore neosnovano i bez logike i da Moskva ostavlja za sobom pravo na odgovor.

Zaharova je dodala da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

U Podgorici je u petak saopšteno da je jedan ruski diplomata proglašen za „personu non grata“. Ubrzo zatim se oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, koje je saopštilo da će uslijediti odgovarajuće mjere.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
13.08.2022-16:12 16:12

Osim protjerivanja ovom Ruskom spijunu je na rastanku trebalo dati jos i nogu u g*****

IVAN
13.08.2022-16:50 16:50

Ni vi nemate pravo da otimate i okupirate tudje neosnovano i bez logike – svirajte borbene pocerali su vas svi u kucaru svoju a i pokazat ce vam ZAPAD  kad cete ponovo nekog napast !!

Krsto
14.08.2022-02:15 02:15

Na zalost jako malo ljudu kapira sta se zaista djesava..Dok se Sloveni pravoslavci Ukrajinci i Rusi kolju medjusobno i tako vrse depopulaciju Kina uzima za dug sve sto valja poi Sibiiru…..Rusija ne moze vise da vraca KINI dugove..Niti moze da kontrolise granicu s KINOM 10 000 KM daleko..NSP je jos odavno odlucio da Kina bude centar NSP i vodeca svjetska ekonomska vojna i svaka druga sila..NSP zeli da SIBIR da KINI..Kineska okupacija Sibira je vec nezaustavljiva….Iz KINE nam stizu i nove bolestine a i bocke poput onih Putinovih Sputnjika Z Zvijer Antihrist…Dok se Sloveni ubijaju i dijele antene se postavljaju… Pročitaj više »