Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zadić – Abazović: Podrška Austrije na evropskom putu Crne Gore od velikog značaja

Zadić je naglasila da je Crna Gora postigla napredak i da je država koja je od svih drugih na Zapadnom Balkanu najdalje odmakla u pregovorima sa EU

Podrška Austrije na evropskom putu Crne Gore od velikog je značaja za našu državu. Želimo da budemo dio evropske porodice i zbog toga smo riješeni da isporučimo rezultate u rekordnom roku, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prilikom susreta sa  ministarkom pravde Austrije Almom Zadić.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je naglasio da je podrška Austrije politici proširenja EU do sada bila od velike važnosti za Crnu Goru i da se nada da će u tom smjeru njihova politička vizija EU biti nastavljena.

“Razgovarajući o putu Crne Gore ka EU, Abazović je naveo da je, imajući u vidu novu metodologiju proširenja, borba protiv kriminala i korupcije na visokom nivou prioritet svih prioriteta rada Vlade i kabineta potpredsjednika, konstatujući da je u prethodnih pola godine postignut određeni rezultat na tom polju”, ističu.

Ministarka pravde Austrije kazala je da će ta zemlja nastaviti da daje punu podršku Crnoj Gori i regionu na reformskom putu, kako bi Zapadni Balkan, u što skorijem periodu, postao dio EU.

“Zadić je istakla da je ključ napretka u pregovorima sa EU reforma u oblasti vladavine prava, odnosno u poglavljima 23 i 24. Zadić je naglasila da je Crna Gora postigla napredak i da je država koja je od svih drugih na Zapadnom Balkanu najdalje odmakla u pregovorima sa EU”, navode u kabinetu Abazovića.

Abazović i Zadić su razgovarali i o položaju LGBT zajednice, problemima i izazovima sa kojima se ona suočava u savremenom dobu. Zadić je navela da su u znaku juna, koji se obilježava kao mjesec LGBT zajednice, istaknute zastave te zajednice na svim značajnijim mjestima u Austriji.

“Abazović i Zadić razmijenili su mišljenja i o zdravstvenim i ekonomskim posljedicama koje je ostavila pandemija virusa COVID-19, procesu masovne imunizacije građana, kao i značaju predstojeće turističke sezone za Crnu Goru. Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministarka pravde Austrije govorili su i o potencijalima EU fondova za Crnu Goru i razmjeni iskustva na tom polju”, zaključuju u Abazovićevom kabinetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mrs-Mrs
19.06.2021-20:37 20:37

POMANITALI SESELJ CETNIK-ZA ABAZOVICA –Smatram da koliko sutra treba da se zakaže sednica Vlade Srbije i da se svim poslanicima crnogorskog parlamenta koji su glasali za ovu sramnu rezoluciju zabrani ulazak u Srbiju! Takođe, da se ulaz zabrani i Zdravku Krivokapiću. Meni je u Hrvatsku zabranjen ulaz 20 godina, e isto tako i mi treba da postupimo. Ako smo dužni da se raspravljamo sa velikim silama, nismo dužni da se raspravljamo sa govnima iz crnogorskog parlamenta – rekao je Šešelj.!Njega odma treba uapsit samo ako kroci na CG tlo!

Franjo
19.06.2021-21:14 21:14

SRPSKA PROPAGANDA U SVIM NOVINAMA–HOROR NA CRNOGORSKOM PRIMORJU KOJI SE NE ZABORAVLJA: Srpskog studenta raskomadala AJKULA od 7 metara u Budvi!