Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Za sjednicu u Podgorici sa Boreljom i Varheljijem 50.000 eura

Generalni sekretarijat Vlade se obratio Ministarstvu finansija zahtjevom za preusmjerenje neophodnih sredstava za organizaciju ovog događaja

Vlada Crne Gore izdvojiće 50.000 eura za organizovanje sjednice Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i Evropske unije (EU), koja će biti održana u periodu od 13. do 17. jula u Podgorici, a na kojoj će učestvovati visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj i komesar EU za proširenje Oliver Varhelji.

Generalni sekretarijat Vlade se obratio Ministarstvu finansija zahtjevom za preusmjerenje neophodnih sredstava za organizaciju ovog događaja.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala zeleno da se novac prebaci sa tekuće budžetske rezerve na potrošačku jedinicu Kabinet predsjednika Vlade.

Sjednicom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU predsjedavaće šef evropske diplomatije Žozep Borelj, a našu državu će predstavljati premijer Dritan Abazović.

Učesnici će razgovarati o strategiji pristupanja, posebno u svjetlu izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori 2021. godine. Takođe, i u kontekstu pristupnih pregovora, s obzirom da su otvorena 33 pregovaračka poglavlja i tri poglavlja privremeno zatvorena.

Savjet za stabilizaciju i pridruživanje će takođe razmotriti bilateralne odnose prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i razmijeniti mišljenja o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve