Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Za opoziciju izbori nisu tema, DPS se priprema

Nešto više od dva mjeseca dijeli nas od parlamentarnih izbora. I dok se u DPS-u, SD-u i HGI-u, uveliko radi na organizaciji i aktiviranju partijske mreže, za opoziciju izbori trenutno nijesu tema. No jasno je da će ova kampanja biti drugačija od svih dosadašnjih, prvenstveno zbog situacije sa korona virusom.

Nešto više od dva mjeseca dijeli nas od parlamentarnih izbora. I dok se u DPS-u, SD-u i HGI-u, uveliko radi na organizaciji i aktiviranju partijske mreže, za opoziciju izbori trenutno nijesu tema. No jasno je da će ova kampanja biti drugačija od svih dosadašnjih, prvenstveno zbog situacije sa korona virusom.

Foto: Ilustracija

U najjačoj parlamentarnoj partiji, vladajućem DPS-u, uveliko se pripremaju za izbore koji su zakazani za 30. avgust. Ista je situcija i kod njihovih koalicionih partnera, SD-a. Ali i u manjinskom, HGI-u.

“U tom dijelu smo već odradili jedan dio partijskih procedura i početnih aktivnosti koje će omogućiti da spremno dočekamo iozbornu kampanju”, kaže za TVCG Mihailo Anđušić (DPS).

“Mi smo praktično u predizbornoj kampanji od prvog dana nakon prošlih parlamentarnih izbora i negdje cijenimo da je najbolji način vođenja kampanje upravo ono što su rezultati svih naših funkcionera koje građani najbolje mogu i da vide”, navodi Nikola Zirojević (SD).

“HGI se priprema za predstojeće izbore od trenutka kad su završeni oni prošli 2016. Smatramo da je kampanja nešto što je konstanta u djelovanju političkih stranaka i da smo mi permanentno u kampanji”, kazao je Adrijan Vuksanović (HGI).

O modalitetima nastupa ipak je rano, kažu naši sagovornici. I o tome će odlučivati najviši organi partija. No već sada su svjesni da će predstojeća kampanja biti drugačija od svih dosadašnjih, i izazov za sve političke subjekte. Prvenstveno zbog sve složenije situacije sa korona virusom.

“Siguran sam da će biti sve izmijenjeno u odnosu na ono što je bila ranija praksa i kako sada stvari stoje, politička okupljanja su zabranjena zvanično, tako da pretpostavljam da će se kampanja u većini voditi kroz medije, štampane, elekstronske medije”, smatra Anđušić.

“Pretpostavljam da će taj dio kampanje najvećim dijelom da se vodi na društvenim mrežama, izbjegavaće se direktan kontakt sa ljudima što je više moguće, prosto da bismo doprinijeli očuvanju javnog zdravlja na svaki mogući način i da bismo se odgovorno ponašali i kao ljudi i kao politički subjekt”, ocjenjuje Zirojević.

“Kao stranka koja poštuje institucije države CG u potpunosti ćemo poštovati sve preporuke i NKT-a i svih drugih nadležnih organa”, kazao je Vuksanović.

No izbori i sve u vezi s izborima, za opoziciju trenutno nijesu tema. Zato ni iz DF-a ni iz SDp-a nijesu ni htjeli pred našu kameru. Isti je stav i Demokrata, koji su saopštili na konferenciji za novinare.

“Poslije najnovijih dešavanja zaista smo fokusirani na ovu fizičku represiju, na zlostavljanje, prebijanje… I dozvolićete da je ovo sada za nas prioritet svih prioriteta, a doći će vrijeme i za druge teme. Što bi narod rekao, sve u svoje vrijeme, o tom potom”, rekao je prekjuče Bečić.

U DPS-u ponašanje opozicije vide kao istrajnost u neodlučnosti u stavovima.

“Dva mjeseca pred izbore mi nemamo jasan stav opozicije. Imamo svakodnevno pozive pojedinačno od skoro svih opozicionih subjekata na dogovore na koje vidimo da se pojedinačni opozicioni politički subjekti ne odazivaju ili se odazovu u manjoj mjeri. Tako da definitivno jedno haotično stanje”, navodi Anđuršić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mocart
28.06.2020-16:40 16:40

Ko god pobijedi bice tesko. Inace DPS gubi. Samo če biti problem izabrat premiera jer to bira presjednik.