Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vušurović: Građanskoj Crnoj Gori dogorjelo do nokata i krajnje granice trpljenja

Pozvao je crnogorske građane na večerašnji protest ispred Skupštine

Građanskoj Crnoj Gori je dogorelo do nokata i krajnje granice trpljenja, poručio je građanski aktivista Predrag Vušurović povodom večerašnjeg protesta ispred Skupštine.

“Odgovorili smo, nakon pune dvije godine bunta iznova i prošle srijede. Tad smo na poziv svojega Cetinja upalili luču protesta! Da iznova razgrne mrak klerofašizma, sram udvorištva i služenja tuđim interesima! Odgovorili smo svima na pitanje: Koga to ova zemlja ima da zaštiti njen građanski, multinacionalni i antifašistički karakter i Ustavno uređenje. I to jasno i gromko, belvederski jednoglasno – od danas još gromkije – Crna Gora ima nas”, naveo je on.

Pozvao je crnogorske građane na večerašnji protest ispred Skupštine.

“Odgovorili smo i Terazijama i Kremlju, i prijateljima koji još žmure i onima koji to nijesu…Koliko nas je! Ima nas! I biće još više, jer neprijatelji crnogorske nezavisnosti predano rade na našoj, odavno prizivanoj slozi! Hvala im! Zato je i od večeras i mora biti najedno i zajedno sve što Crnom Gorom i njenim imenom, čašću, pravom i slobodom diše. Građanski prkosno, hladne glave i vrela srca, evropski gospodstveno i crnogorski inatno, niđe i nizašta drugo do na branik Domovine i njenog Ustava! Do parlamentarnih izbora, pa ko šta ponese i zasluži! Niti pužimo, niti to namjeravamo učiti! Još manje ćemo dopustiti planirani, puzajući puč! Ni pred kime na koljena i nikad ruke u vis”, poručio je Vušurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve