Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vušurović: Da Cetinje ostane kulturno i prosvjetno središte crnogorske države

Moramo se zalagati, kaže Vušurović, za jačanje kulturnog identiteta

Kada govorimo o kulturi, Cetinje je posebno prepoznato po spomenicima, značajnim ličnostima, piscima, pjesnicima, slikarima, glumcima, a iz našeg grada takođe potiče veliki broj sjajnih crnogorskih sportista, kazala je kandidatkinja sa liste “SD-LP VAZDA DOSLJEDNI CETINJU” Jelena Vušurović.

“Naš predivni grad, u podnožju Lovćena, otvoren je za sve prijateljske ruke. Težimo da Prijestonica bude vječno ishodište duhvnosti i kulture. Držimo se tradicije, čuvajmo naše znamenitosti, da Cetinje ostane kulturno i prosvjetno središte crnogorske države kao što je bilo proteklih pet vjekova”, poručila je Vušurović.

Moramo se zalagati, kaže Vušurović,  za jačanje kulturnog identiteta.

“Ne smijemo prenebregnuti činjenicu da se u našem gradu nalazi Fakultet umjetnosti, veliki rezervoar izvanrednih mladih ljudi sa perspektivom da unaprijede kulturnu ponudu Cetinja i učine da naš grad zauzme još značajnije mjesto na kulturnoj mapi regiona i Evrope”, dodala je ona.

Smatra da Prijestonica mora da zadrži svoj duh te da ostane prepoznatljiva po “velikom srcu njenih građana”.

“Vratimo gradu boje i ne zaboravimo da je Cetinje grad umjetnosti Đurića i Lubarde. Nastojimo da Prijestonica zadrži svoj duh i da ostaje prepoznatljiva po velikom srcu naših građana”, zaključila je Vušurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve