Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Vurušić: Hrvatska bi blokadom EU puta Crnoj Gori išla na ruku Mandiću i Vučiću, Zagreb će pronaći adekvatan odgovor

Vurušić navodi da bi ukoliko Hrvatska ne odgovori na pravi način zbog izglasane Rezolucije u Jasenovcu ojačala prosrpske stranke u Crnoj Gori i onda bi one, kako kaže, radile što god žele

Blokiranjem EU puta Crnoj Gori, Hrvatska bi išla na ruku Vučiću i njegovim ciljevima, kazao je za Antenu M hrvatski novinar Vlado Vurušić. On navodi da bi sa druge strane ukoliko Hrvatska ne odgovori na pravi način zbog izglasane Rezolucije u Jasenovcu ojačala prosrpske stranke u Crnoj Gori i onda bi one, kako kaže, radile što god žele.

Otkazivanje posjete Šarl Mišela, izbačeni paragraf o Crnoj Gori iz Deklaracije Evropskog savjeta pokazuju da je svima jasno da Rezolucija o Jasenovcu nema nikakve veze sa žrtvama, poručio je za Antenu M hrvatski novinar Vlado Vurušić. To je kako kaže politikanska igra Beograda i prosrpskih snaga u Crnoj Gori.

“Da se pokuša spriječiti ili zaustaviti put Crne Gore prema Evropi, prema EU. I to je zapravo ono što je najtragičnije u svemu tome. Ovo je još jedan eklatantni potez Aleksandra Vučića da priveže Crnu Goru uz sebe, odnosno da od nje napravi svoju Bjelorusiju. U tome mu evidentno pomažu anti-zapadni ianti-evropski političari i opcije u Crnoj Gori koje predvodi četnički vojvoda Andrija Mandić”, kaže hrvatski novinar.

Vurušić kaže da Rezolucija ima za cilj i narušavanje odnosa sa Hrvatskom kako bi se Crna Gora još više približila politici “srspkog sveta” Aleksandra Vučića.

“Znamo da je Crna Gora na putu ka EU napravila najviše od svih zemalja zapadnog Balkana, čak se i govorilo da je sigurno od svih zemalja jedina koja bi mogla u neko dogledno vrijeme ući u EU. I to su Vučić i njegove ekspoziture, u Crnoj Gori, su na ovaj način pokušali spriječiti. Hrvatska je sada u jednoj delikatnoj situaciji, rezolucijom se htjelo na neki način isprovocirati Hrvatsku da ona blokira Crnu Goru ka članstvu u EU”, smatra Vurušić. Vurušić na pitanje kakav će biti odgovor Hrvatske na Rezoluciju u Jasenovcu odgovara da će zvanični Zagreb pronanaći adekvatne modele uzimajući u obzir više razloga:

“Kakvi će to biti modeli, to je sad delikatno, upravo zato jer bi blokadom EU puta išli na ruku Vučiću i Mandiću, a ako ne blokiraju onda na neki način ojačavaju Mandića i Vučića da mogu raditi što hoće. Pitanje je ko vlada Crnom Gorom i kko ima sada glavne poluge vlasti. Da li je to Vučić preko Mandića ili su to predsjednik i premijer koji bi to trebali imati?”, poručio je sagovornik Antene M.

Vurušić za kraj kaže da bi u Crnoj Gori moglo doći do političke krize zbog izglasavanje Rezolucije ali i reperkusija koje će ona donijeti.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
03.07.2024-13:39 13:39

Jasno je ko vlada Crnom Gorom i ko ima glavne poluge vlasti. To je Aleksandar Vučić koji vlada preko Mandića i njegovih lizisahana…