Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vulin o srpskom svetu: Ujedinjenje počelo i to se više ne može zaustaviti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da stvaranje srpskog sveta rješava nacionalno pitanje Srba, te da je proces ujedinjenja počeo i da se to više neće moći zaustaviti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da stvaranje srpskog sveta rješava nacionalno pitanje Srba, te da je proces ujedinjenja počeo i da se to više neće moći zaustaviti.

On je rekao da nikome nije smetalo to što su se Njemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, “ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi“.

”Vjerujem da stvaranje srpskog sveta rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje “velike Albanije”, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu”, rekao je Vulin za današnje Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on saborci, ali da se ne dešava rijetko da ne misle isto.

Kako je rekao, često čuje priče kako će svi živjeti u Evropskoj uniji, te da zato nema potrebe da se okupljaju u srpskoj državi.

”Zaboravalja se da smo mi tako već živjeli, vjekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha”, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji.

”Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u djelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti”, rekao je Vulin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
01.05.2021-17:25 17:25

Zamislite jednog “Hriscanina” da u vrijeme najradosnijeg praznika Uskrsa siri ovakve poruke. Poruke mrznje i podjela.asimilacije drugih naroda. Ali to moze samo veliko srbin i fasista kao sto je oval lik. Zato Crnogorci pamet u glavu.teska su vremena pred nama. Zajedno svi Za pravo Cast i Slobodu jedine nam Crne Gore.

p 3,14
01.05.2021-17:37 17:37

Crni Najcrnji VULINE kako mislis SRPSKI SVET svija smestit u Beograd -Kosovo vam neda samo do crvene linije -Bosna -Vojvodina-Hrvatska samo do Zemuna Crna GORA do Kule I onda cete se izmedju sebe kokat nece vam niko smetat ! Pozva si ih u pravi cas prije nego sto ce Evropa preuzet komandu ! Za svaku si pohvalu sto ih pozivas u maticu da se VRATE ej boze te bog pozlatijo ko ne bude stio da se vrati odma APS u PRDARU ! E budalo jedna i ti si neka izbjeglica iz Rumunije !

Lada
01.05.2021-20:14 20:14

Velikosrpski narativ propušta kao gumeni čamac. ” Osjetljivi ” i zaboravni Vulin zaboravio je na svaku generaciju Bošnjaka i Albanaca koji su u 20.vijeku bili bili žrtve srpskog genocida.

Ha20
01.05.2021-20:25 20:25

E Srbijo jadna li si kada te ovakav olos predstavlja a mozda niste nista bolje ni zasluzili.

borko
02.05.2021-08:26 08:26

Da mu da Krivokapić jedan ili dva crnogorska zlatna pasoša, zaslužio je vala prije no ona voditeljka Jovana, a i da na usput da i jedan za Sandru Afriku i jedan za Cecu nacionale…