Funkcioner Demokratske partije socijalista, Milorad Vuletić, reagujući na prijedlog Ustavnih promjena koje su nedavno promovisali predstavnici opozicionog Demokratskog fronta, poručio je kako je procedura za izmjenu Ustava izuzetno komplikovana i vrlo teško da se u ovom momentu, na tu temu može naći optimalno rješenje. Vuletić je za Antenu M kazao da je sve stvar razgovora i dogovora, ali sva ta pitanja su bila predmet rasprave mnogo ranije, pa i 2011. kada su kandidovana na isti način.

Milorad Vuletić

“Da li će doći do procedure po kojoj bi trebalo da dođe u Skupštinu na razmatranje, ja to u ovom momentu ne bi mogao reći, ali moj lični stav je da je to na dugom štapu”, rekao je Vuletić, istakavši da je Crna Gora država građana, a ne nacionalna država i da svi, pa i Srbi imaju ravnopravan status.

Odgovarajući na pitanje – da li su za njega prihvatljiva rješenja kojima bi srpski, uz crnogorski postao službeni jezik i da se trobojka uvede kao narodna zastava, Vuletić je rekao da su postojeća rješenja korektna i prihvatljiva za sve građane.

“Mislim da je i to pitanje riješeno na kvalitetan način. Prije svega, smatram da je jedino normalno da je Crnogorski jezik službeni jezik, a da su u službenoj upotrebi svi ostali, kako stoji u Ustavu. To rješenje je sasvim dovoljno”, kaže Vuletić koji smatra da je i pitanje trobojke odavno apsolvirano.

“Državni simboli propisani Ustavom i koji su obavezni za sve državne institucije i sve građane Crne Gore riješeni su na kvalitetan način i nema nikakve potrebe da se na bilo koji drugi način to mijenja”, ocijenio je Vuletić koji ipak napominje da je sve stvar dogovora i procedure koja je, takođe, Ustavom propisana.

“Ukoliko bi u toj proceduri došlo do određenih postupaka, treba ih sprovesti do kraja na način koji bi garantovao optimalna rješenja”, zaključio je Vuletić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve