Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuletić: Važeća ustavna rješenja kvalitetna i dovoljna

Odgovarajući na pitanje - da li su za njega prihvatljiva rješenja kojima bi srpski, uz crnogorski postao službeni jezik i da se trobojka uvede kao narodna zastava, Vuletić je rekao da su postojeća rješenja korektna i prihvatljiva za sve građane

Funkcioner Demokratske partije socijalista, Milorad Vuletić, reagujući na prijedlog Ustavnih promjena koje su nedavno promovisali predstavnici opozicionog Demokratskog fronta, poručio je kako je procedura za izmjenu Ustava izuzetno komplikovana i vrlo teško da se u ovom momentu, na tu temu može naći optimalno rješenje. Vuletić je za Antenu M kazao da je sve stvar razgovora i dogovora, ali sva ta pitanja su bila predmet rasprave mnogo ranije, pa i 2011. kada su kandidovana na isti način.

Milorad Vuletić

“Da li će doći do procedure po kojoj bi trebalo da dođe u Skupštinu na razmatranje, ja to u ovom momentu ne bi mogao reći, ali moj lični stav je da je to na dugom štapu”, rekao je Vuletić, istakavši da je Crna Gora država građana, a ne nacionalna država i da svi, pa i Srbi imaju ravnopravan status.

Odgovarajući na pitanje – da li su za njega prihvatljiva rješenja kojima bi srpski, uz crnogorski postao službeni jezik i da se trobojka uvede kao narodna zastava, Vuletić je rekao da su postojeća rješenja korektna i prihvatljiva za sve građane.

“Mislim da je i to pitanje riješeno na kvalitetan način. Prije svega, smatram da je jedino normalno da je Crnogorski jezik službeni jezik, a da su u službenoj upotrebi svi ostali, kako stoji u Ustavu. To rješenje je sasvim dovoljno”, kaže Vuletić koji smatra da je i pitanje trobojke odavno apsolvirano.

“Državni simboli propisani Ustavom i koji su obavezni za sve državne institucije i sve građane Crne Gore riješeni su na kvalitetan način i nema nikakve potrebe da se na bilo koji drugi način to mijenja”, ocijenio je Vuletić koji ipak napominje da je sve stvar dogovora i procedure koja je, takođe, Ustavom propisana.

“Ukoliko bi u toj proceduri došlo do određenih postupaka, treba ih sprovesti do kraja na način koji bi garantovao optimalna rješenja”, zaključio je Vuletić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve