Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Vrijeme je da Crna Gora dobije ženu za predsjednicu

Nije isto, dodaje, kada mijenjate grbove, zastave i himne ili kada ste trideset godina na pravom putu istorije i kada se zalažete za prave, civilizacijske vrijednosti

Mislim da je došlo vrijeme da Crna Gora po prvi put u svojoj istoriji dobije ženu za predsjednicu, i da se kroz hrabrost koju sam pokazala, pokaže hrabrost svih žena kako se u najtežim trenucima brani svoja država, kazala je kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, u Specijalnoj emisiji posvećenoj predsjedničkim izborima Gradske RTV, autorke Adrijane Žolje Bošković.

Ona je, odgovarajući na pitanje višeg saradnika Univerziteta Crne Gore Danila Kalezića, koji su motivi njene kandidature, istakla da su u pitanju dvije su komponente.

“Prvi je što sam kandidtkinja partije koja već preko trideset godina nije mijenjala ni grb, ni zastavu, ni himnu, i autentična sam predstavnica one građanske, multietničke, proevropske, pro-NATO i sekularne države Crne Gore. Poštujući sve njene vrijednosti i uvijek spremna, u svakom momentu, da branim sve vrijednosti koje su zaštićene Ustavom Crne Gore”, navela je Vuksanović Stanković.

Nije isto, dodaje, kada mijenjate grbove, zastave i himne ili kada ste trideset godina na pravom putu istorije i kada se zalažete za prave, civilizacijske vrijednosti.

“U tom dijelu očekujem podršku svih Crnogoraca, iskrenih patriota, onih koji Crnu Goru nose u srcu bez ikakvih kalkulacija, svih Hrvata, Albanaca, Bošnjaka, Muslimana i građanskih Srba, onih koji poštuju simbole Crne Gore, koji vole državu Crnu Goru iako se drugačije nacionalno osjećaju, i ja znam da ću imati podršku tih birača”, naglasilaje Vuksanović Stanković.

Drugi razlog koji opredjeljuje njenu predsjednički kandidaturu je, kako ističe, vrijeme da na tu poziciju dođu žene.

“Mislim da je došlo vrijeme da Crna Gora po prvi put u svojoj istoriji dobije ženu za predsjednicu, i da se kroz hrabrost koju sam pokazala, pokaže hrabrost svih žena kako se u najtežim trenucima brani svoja država “, kazala je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.03.2023-22:04 22:04

Ona nece proci..bolje bi bilo ..da je malo sacekala..G-din Djukanovic..je bolji drzavnik od vas..Samo sanjajte..za buduca vremena!

Lada
15.03.2023-14:03 14:03

Vrijeme je za predsjednicu. Draginja , ne daj se, samo naprijed!