Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Vlada ponovo potcjenjuje Skupštinu, nastavlja se neozbiljnost vlasti

Na djelu je potpuna pogubljenost u ostvarivanju zakonodavne uloge Skupštine Crne Gore, kaže Vuksanović Stanković

Juče je kroz aktivnosti Zakonodavnog odbora iznova pokazan potcjenjivački odnos Vlade Crne Gore i nove vlasti prema Skupštini Crne Gore, kao predstavničkog doma svih građana. Sjednica na kojoj je pored ostalih tačaka, trebao da se razmatra i Budžet Crne Gore za 2021. godinu, zakazana je za 10 sati, ali je samo nekoliko minuta prije početka odgođena zbog, kako je naveo predsjednik Odbora iz DF, odsustva ministra finansija Milojka Spajića, saopštila je poslanica SDP, Draginja Vuksanović Stanković.

Kako navodi poslanica SDP-a, poslije manje od sat vremena je “odgođena” sjednica ponovo zakazana i započela rad, iako na njoj nije bilo ministra finansija, a predstavnici vladajuće koalicije su nastavili rad kao da ništa nije bilo.

“Poslovnik o radu Skupštine u članu 67 jasno propisuje da je u radu “odbora dužan da učestvuje nadležni ministar, ako je određen za predlagača akta”. Kako se radi o najvažnijem aktu, budžetu Crne Gore za 2021. godinu, a koji po prvi put u nekoliko decenija nije donešen do 31. decembra, jasno je da se i kroz ove primjere nastavlja neozbiljnost vlasti i njihove skupštinske većine zbog koje ispaštaju svi građani naše zemlje i crnogorska privreda”, kazala je Vuksanović Stanković.

Da stvar bude zanimljivija, kaže Vuksanović Stanković, matični Odbor za ekonomiju, finansije i budžet nije prošle sedmice razmatrao zakonski predlog zato što se nije pojavio ministar finansija Milojko Spajić, tako da je na djelu potpuna pogubljenost u ostvarivanju zakonodavne uloge Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve