Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Vlada nastavlja da se ruga Ustavu i zakonima

''Ne postoji granica besudnosti i bezakonja koju ova vlast nije spremna da pređe''

Skandalozna i protivustavna odluka Vlade o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom još je jedan u nizu dokaza da je ona samo poslušni izvršilac naloga zvaničnog Beograda i crkve Srbije i da u tom svom poslušništvu neće prezati da uradi bilo šta, saopštila je poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković.

Ovo je, kako navodi Vuksanović Stanković, samo još jedna odluka Vlade Crne Gore kojom nastavlja da se otvoreno ruga Ustavu i zakonima, potpuno razararujući pravni i politički sistem Crne Gore.

Ističe da je svakome jasno da “ne postoji granica besudnosti i bezakonja koju ova vlast nije spremna da pređe”.

– Tajna, telefonska sjednica na kojoj Vlada mimo svojih nadležnosti donosi odluke licemjerno je došla samo par minuta poslije “izvinjenja” Dritana Abazovića Cetinjanima.

Neustavno preuzimanje vlasničkih prava od strane Vlade upravo pokazuje želju vlasti da se mimo odgovarajuće zakonske procedure preuzima imovinu Prijestonice, a na isti način sjutra mogu oduzimati bilo čiju imovinu – kazala je poslanica SDP-a.

Neustavno prepisivanje manastira na državu, kako navodi, ima jednu zanimljivu poruku.

– Naime, Vlada sada prihvata da vjerski objekti ne samo da mogu, već je poželjno da budu u državnom vlasništvu, protiv čega su se organizovale litije na čijem političko-ideološkom talasu je Zdravko Krivokapić i postao premijer. Dakle, licemjerje bez granica. Jedino veće licemjerje od toga je kada odbornici URA glasaju za jedno na Cetinju a njihov lider Abazović za potpuno suprotno na Vladi. Kako u ovom slučaju, tako i u slučaju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Teatar apsurda i jako loši gumci amateri.

Nažalost, još jednom se potvrđuje da riječi, obećanja i izvinjenja Dritana Abazovića ne znače ništa. Spremnost da se ispuni svaki nalog šefa Aleksandra Vučića iz Beograda, čak i suprotno zvaničnim odlukama sopstvene partije, postaje sve očiglednija i članovima organa URA – kazala je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve