Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Usvajanjem Rezolucije učinjen civilizacijski iskorak

Sada su na potezu Demokrate i URA koje će odlučiti da li će ući u pregovore sa DF-om ili ne, oko uslova ili ucjena koji je pred njih ostavio DF, poručuje Vuksanović Stanković

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković govorila je za Face TV o dešavanjima u Crnoj Gori, rekavši da se u crnogorskom parlamentu dogodio veliki civilizacijiski iskorak usvajanjem Rezolucije.

Imali smo takvu konstalaciju snaga da je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici podržala opozicija i jedan dio vladajuće većine – GP URA i poslanici Demokratske Crne Gore.

“U Crnoj Gori se desila specifična situacija, koja je zastiđe za našu državu,a to je da je sada bivši ministar pravde Leposavić izjavio da maltene se nije dogodio genocid u Srebrenici i na taj način negirao genocid u Srebrenici na vrlo ružan i glupav način relativizirao to pitanje. Nakon toga je premijer Krivokapić tražio njegovo razrješenje. U suštini priče, mislim da sama Rezolucija o genocidu u Srebrenici je civilizacijsko pitanje i ne smije iopšte biti dovedeno kao dnevno političko pitanje”, rekla je Vuksanović Stanković.

Na pitanje, kako se Krivokapić, koji je veliki vjernik, na ovo usudio, pored SPC, poslanica SDP-a kaže da je premijer svoj stavi iskazao kroz to što je tražio razrješenje.

“Šta je u pitanju, moraćete njega da pitate. Naprosto, ne mogu reći da li su to njegove iskrene političke odluke ili nisu, ali ono što je evidentno jeste da se juče desio veliki civilizacijski iskorak u Parlamentu CG, samim tim što je Rezolucija dobila većinu”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona kaže i da je parlament sada u blokadi, a sve to uzrokuje potrebu dogovora u vladajućoj većini.

“Sada su na potezu Demokrate i URA koje će odlučiti da li će ući u pregovore sa DF-om ili ne, oko uslova ili ucjena koji je pred njih ostavio DF”, rekla je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Misko
19.06.2021-17:28 17:28

CRNOGORSKA KRALJICO RECE TI HADZIFEJZOVIC DA SI POKAZALA CIJELOM SVIJETU -CRNOJ GORI COJSTVO CRNOGORSKO I SVAKA TI CAST HRABRA PIONIRKO DA SI ZDRAVA I ZIVA !