Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković uputila zahtjev za kontrolno saslušanje ministarke zdravlje

''Kad već ministarka nema namjeru da na bilo koji način upozna crnogorski parlament o aktivnostima koje sektor zdravstva sprovodi u borbi protiv pandemije korona virusa, prinuđeni smo da tražimo njeno kontrolno saslušanje na matičnom odboru Skupštine'', ističe poslanica SDP-a

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, uputila je danas zahtjev za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović. Razlog za organizovanje saslušanja je značajno pogoršanje epidemiološke situacije u zemlji, ali i nesnalaženje i nesposobnosti aktuelne ministarke da se izbori sa aktuelnom zdravstvenom krizom, saopšteno je iz SDP-a.

“Crna Gora bilježi rapidno pogoršanje epidemiološke situacije, koje je rezultiralo desetinama preminulih i hiljadama zaraženih u samo nekoliko dana i najveću stopu zaraženih na 100.000 stanovnika u Evropi. Alarmantno je stanje u Budvi u kojoj je preko 750 ljudi pozitivno na korona virus, dok istovremeno traju optužbe lokalne samouprave i ministarke o tome ko je odgovoran za pogoršanje stanja. I predsjednik Opštine Herceg Novi uputio je apel za pomoć zbog nedostatka ljekara i epidemije u zdravstvenim ustanovama”, navela je Vuksanović Stanković.

Kako je dodala, slično stanje je i u ostalim gradovima, virus je već odnio 10 života u Domu za stare u Bijelom Polju, a u međuvremenu se pojavio i u specijalizovanoj Bolnici u Brezoviku.

“I dalje nema informacija da li je u Crnoj Gori prisutan novi, britanski, soj korona virusa koji je značajno zarazniji, iako su uzorci poslati u Berlin prije dvadesetak dana. Kad već ministarka nema namjeru da na bilo koji način upozna crnogorski parlament o aktivnostima koje sektor zdravstva sprovodi u borbi protiv pandemije korona virusa, prinuđeni smo da tražimo njeno kontrolno saslušanje na matičnom odboru Skupštine”, ističe poslanica SDP-a.

Mjera ozbiljnosti i organizovanosti svake države, dodaje, kao i kvalitetnog zdravstvenog sistema u njoj se ovih dana vidi i po tome da li je ta zemlja otpočela proces vakcinacije i u kojoj mjeri ga sprovodi.

“Već sada je izvjesno da će Crna Gora biti među posljednjim zemljama u kojima će započeti proces vakcinacije. Zbunjujuće izjave ministarke Borovinić Bojović o tome da “nijesu odbili donacije vakcina”, ponuđenih od strane inostranih donatora, dok istovremeno nema bilo kakvih informacija što se po tom pitanju uradilo su nešto o čemu treba razgovarati na sjednici Odbora”, zaključila je ona u zahtjevu dr Srđanu Pavićeviću, predsjedniku skupštinskog odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve