Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Ukoliko vlast želi mir u Crnoj Gori, ustoličiće Joanikija negdje drugo

Poslanica SDP-a vjeruje da će se vladajuća većina dozvati pameti i da će, kako kaže, čin ustoličenja preseliti neđe drugo – van Cetinja

Jučerašnji protest bio je miran, dostojanstven i ponosno je poslata jasna poruka sa Cetinja – da kleronacionalističkoj i fašističkoj politici nema mjesta u građanskoj, multietničkoj i evropskoj Crnoj Gori, kazala je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

“I prije protesta najavljeno je da će skup biti miran, ali i upozoravajući – postoji granica i linija preko koje se neće proći. Želimo da poručimo: Cetinjski manastir je na Cetinju, a nikako u Srbiji i na Dedinju. Da Cetinjski manastir pripada potomcima onih koji su se borili za slobodu i čast Crne Gore, a nikako onima koji žele da je okupiraju i da je uvuku u srpski svet”, kazala je Vuksanović Stanković za Face TV.

Poslanica SDP-a vjeruje da će se vladajuća većina dozvati pameti i da će, kako kaže, čin ustoličenja preseliti neđe drugo – van Cetinja.

“Ne želim da vjerujem da će se usuditi da se ustoličenje dogodi na Cetinju. Ako vladajuća većina želi sukobe u Crnoj Gori, nastaviće da ide tim putem. Ukoliko žele mir, čin će izmjestiti na drugo mjesto”, jasna je ona.

Navodi i da sukobi u Crnoj Gori najviše odgovaraju nekome u Srbiji “kako bi se tamo skrenula pažnja sa afera koje se dešavaju”.

Vuksanović-Stanković, ipak, vjeruje da će Crna Gora sačuvati građanski mir.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vuksanović Stanković: Ukoliko vlast želi mir u Crnoj Gori, ustoličiće Joanikija negdje drugo – CG Vijesti
23.08.2021-12:05 12:05

[…] Aktuelno […]