Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: U CG se još uvijek borimo za zahtjeve s kraja 19. vijeka

Vuksanović Stanković ističe da je u susret prazniku rada aktuelizovana je priča o ukidanju neradne nedjelje koju smo izborili nakon višegodišnje borbe

Predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković čestitala je svim građanima Prvi maj.

foto Arhiva

“Ove godine ga obilježavamo u specifičnim okolnosti u kojima desetine hiljada zaposlenih ne obavljaju svoje poslove, što nerijetko prati ugrožavanje njihovih prava, dok im banke obračunavaju kamate na odložene kredite. Zdrastvenim radnicima koju su dali ogroman doprinos, vlast uporno odbija da zarade učini makar djelimično primjerenim doprinosu, dok direktori državnih preduzeća primaju po 100.000 eura godišnje”, navodi ona.

Vuksanović Stanković ističe da je u susret prazniku rada aktuelizovana je priča o ukidanju neradne nedjelje koju smo izborili nakon višegodišnje borbe.

“Nakon punih 130 godina od početka obilježavanja 1. maja u Crnoj Gori se još uvijek borimo za osmočasovno radno vrijeme, i slobodne dane, što je bio zahtjev s kraja 19. vijeka. Usaglašeni Zakon o PIO koji već godinu i po očekuju sadašnji zaposleni kojima se bliži odlazak u penziju i desetine hiljada penzionera koji su cijeli život stvarali, a sada čekaju da im se minimalna penzija konačno poveća sa sadašnjih 125 eura. Ipak, ono što ohrabruje je narastajuća svijest građana o svojim pravima i spremnost da se za njih bore. Uz nadu koju nam ta spremnost daje, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada i obećavam da će Socijaldemokratska partija nastaviti da bude vaš pouzdan saveznik u toj borbi. “U pravu postanimo ravni,i sebi samo dajmo vlast”, poručila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve