Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković u BiH: Dvije države kičma stabilnosti zato su na meti onih koji žele haos u regionu

Vuksanović-Stanković je tokom posjete Sarajevu još jednom istakla svoju privrženost politici dobrosusjedstva čemu su Crna Gora i Bosna i Hercegovina u proteklom periodu davale snažan pečat

Predsjednička kandidatkinja SDP Draginja Vuksanović-Stanković je političarka – simbol borbe za građansko društvo i protiv politike nacionalizma i velikodržavlja koja je u bliskoj prošlosti devastirala region a sada opet prijeti da ga destabilizuje, zajednička je ocjena u razgovorima koje je Vuksanović-Stanković vodila sa Denisom Bećirovićem, članom Predsjedništva BiH, Benjaminom Karić, gradonačelnicom Sarajeva i Sašom Magazinovićem, poslanikom SDP BiH u Parlamentu Federacije BiH.

Vuksanović-Stanković je tokom posjete Sarajevu još jednom istakla svoju privrženost politici dobrosusjedstva čemu su Crna Gora i Bosna i Hercegovina u proteklom periodu davale snažan pečat.

Foto: SDP

„Nažalost u Crnoj Gori u posljednje dvije i po godine imamo na sceni politiku koja je degradirala poziciju Crne Gore kao regionalnog predvodnika u EU integracijama i koja je kroz niz nepromišljenih i štetnih poteza ugrozila i odlične odnose sa nekim susjedima“, kazala je Vuksanović-Stanković.

Ona je naglasila da ne može biti trajne regionalne stabilnosti dok god se definitivno ne raskrsti sa malignim i zlim politikama koje truju zemlje regiona – politikama koje još uvijek nijesu spremne da priznaju genocid u Srebrenici, politikama kojima su ratni zločinci heroji i uzori, politikama koje i dalje maštaju o velikim državama i mnogim sličnim stvarima.

„Porazno je da poslije svega što se desilo opet imamo na sceni takve politike a još je poraznije ćutanje i relativizovanje od strane onih koji bi trebalo da dignu svoj glas“, navela je tokom razgovora Vuksanović-Stanković.

Foto: SDP

Ona je sagovornicima prenijela očekivanje da će Crna Gora nakon izbornih ciklusa koji slijede uspjeti da uspostavi nespornu i istinsku proevropsku politiku koja nema dilema oko strateškog puta države i regiona u cjelini.

„Stabilnost Crne Gore i Bosne i Hercegovine je kičma stabilnosti i prosperiteta regiona i baš su zato naše dvije države posebno na meti onih koji žele haos u regionu, po receptu onoga što se punih godinu dana dešava u Ukrajini“, zaključila je Vuksanović-Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
14.03.2023-14:57 14:57

Draginja, kada ćeš u Beograd ?