Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Tužilac koji je odredio zadržavanje Gardaševića prvo je trebalo da odgleda snimak sa lica mjesta

Sagovornici Gradske RTV objašnjavaju da se stiče utisak da pretpostavka nevinosti u Crnoj Gori ne postoji, te je Vuksanović Stanković pozvala da se hitno preispita postupanje nadležnog državnog tužioca

Postupajući tužilac koji je odredio zadržavanje od 72 sata Ivanu Gardaševiću je prvo trebalo da odgleda snimak sa lica mjesta, a zatim da donese odluku, ocijenila je za Gradsku RTV doktorica prava, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Sagovornici Gradske RTV objašnjavaju da se stiče utisak da pretpostavka nevinosti u Crnoj Gori ne postoji, te je Vuksanović Stanković pozvala da se hitno preispita postupanje nadležnog državnog tužioca.

“Ključno pravno načelo i temelj na kojem se zasniva pretpostavka nevinosti bilo koga je da nema krivice bez dokaza, kao ni osude bez presude. Vidjeli smo kakva je bila odluka Tužilaštva sinoć, vidjeli smo kakva je bila odluka sudije za istragu danas. Upravo zbog svega što je očigledno svakog građaninu, pozivam da se hitno preispita postupanje, tj. savjesnost u postupanju nadležnog državnog tužioca. Na osnovu čega je nadležni državni tužilac odredio pritvor gospodinu Gardaševiću? Što je pravni osnov za to?”, upitala je Vuksanović Stanković.

Nadležni tužilac je, kako je objasnila, prvo trebalo da odgleda snimak sa lica mjesta, pa odluči o zadržavanju, što nije učinio pa je Gardašević tek jutros u 1.15 pušten na slobodu.

Prema saznanjima Gradske RTV postupajući tužilac bio je Haris Šabotić. Taj medij tražio je komentar i od vinovnika incidenta Milana Kneževića, poslanika Demokrata Danila Šaranovića i Borisa Bogdanovića, kao i funkcionera PZP-a Nebojše Medojevića i Branke Bošnjak koji su Kneževića unaprijed abolirali bilo kakve odgovornosti, ali nijesu odgovarali na njihove pozive.

Crnogorsko društvo pretvoreno je u rijaliti, političari su postali glumci, mediji od svega prave slučaj, dok pretpostavka nevinosti ne postoji, kaže stručnjak za komunikacije Miodrag Strugar.

“Kako god da se dogodilo, to jeste vijest, ali volio bih da mediji dođu i do tih snimaka, da mi kao građani vidimo šta se zaista dogodilo, kad je već to tema. I da vidimo, ako nije tačno da je napadnut, da vidimo kakva će biti kazna za njega. Da li će javnost negativno reagovati ili kao da se ništa nije dogodilo? Da li će biti kažnjen na izborima recimo, ako je govorio neistinu?”, pita Strugar.

Gradska RTV saopštila je da komentar nije dobila ni od Aleksandra Saše Zekovića ni Ljubomira Filipovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
09.12.2022-08:36 08:36

Śećamo se čuvenog ,,beskurpuloznog napada” na još čuvenijeg novinara i borca za pravo i demokratiju čijeg se imena ne śećam ( beznačajan je uhljeb), samo znam da je prvi napao troje mladih ljudi i oteo im državnu zastavu koju su oni nosili. Usljed velike količine alkohola u krvi taj beskurpulozni borac za sveukupne slobode se teturajući sa zastavom u ruci sapleo i pao, a sve to proglasio brutalnim napadom na sebe. Stala je kuka i motika, exelencije, cjelokupne ambasade svom poslugom, analitičari i neanalitičari i elita i neelita u odbranu ove obične pjanice koja je uvijek spremna stalno svakog vrijeđati… Pročitaj više »