Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Spriječićemo da UNESCO skine Kotor sa liste

Draginja Vuksanović Stanković posjetila je Kotor u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu“

Predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković posjetila je Kotor u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu“, poručivši da će SDP spriječiti planove koji Kotoru prijete da ga skinu sa UNESCO-ve liste zaštićenih područja.

Draginja Vuksanović Stanković posjetila Kotor

“U tom pravcu smo u Parlamentu tražili izmjene Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno istorijskog područja Kotora. Bićemo brana urbanističkom uništenju ovog drevnog grada i staćemo na put građevinskoj pohlepi i gramzivosti koju smo imali priliku da vidimo na mnogim djelovima crnogorske obale”, poručila je ona.

Kako je istakla, SDP je zaštitio mnoge resurse ove zemlje pa su tako svojevremeno spriječili i privatizaciju Luke Kotor.

“Prihod od Luke mora ostati građanima a ne završiti u džepovima privilegovanih i bliskim vlastima. Moramo učiniti sve da ne dozvolimo neadekvatnu dogradnju Luke jer će nekontrolisani upliv ogromnih megakruzera stvoriti mnogo više štete nego koristi. Da ne govorimo o mogućim posljedicama po sam zaliv i životnu sredinu”, dodala je Vuksanović Stanković.

Dotakla se i teme pomoraca, navodeći da Crna Gora ima 7.000 pomoraca i da neće dozvoliti da dolaze na razne crne liste.

“U prošloj godini pomorci su pridonjeli državi oko 274 miliona eura. Imamo obavezu da zaštitimo ovu časnu i dostojanstvenu profesiju. Pomorci mnogo daju ovoj državi a država se prema njima ponaša maćehinski. Nećemo dozvoliti da zbog šačice neodgovornih i neozbiljne vlasti naši pomorci dolaze na razne crne liste i da im se onemogućava da pošteno rade i zarade. Naši pomorci svojim znanjem i strukom su prepoznati svuda u svijetu i tako mora ostati”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve