Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković: Solana mora biti razvojni potencijal Ulcinja

Kako je saopšteno iz SDP, Vuksanović Stanković je obišla Solanu, Valdanos, susrela se sa predstavnicima NVO sektora, a sastala se i sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem

Solana mora biti razvojni potencijal Ulcinja i Socijaldemokratska partija se zalaže za zaštitu tog jedinstvenog resursa, kazala je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković tokom posjete Ulcinju, u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu”.

foto SDP

Kako je saopšteno iz SDP, Vuksanović Stanković je obišla Solanu, Valdanos, susrela se sa predstavnicima NVO sektora, a sastala se i sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem.

“Sadašnja situacija u kojoj je Solana ostavljenja na brigu lokalnoj samoupravi za nas u SDP je neodrživa iz prostog razloga što Ulcinj nema dovoljno sredstava da se na adekvatan način brine i o njenoj zaštiti i valorizaciji, ali ni o stotinama bivših radnika nekadašnjeg najvećeg preduzeća u gradu. Naš cilj je da se izvrši valorizacija prostora, da se uposle nekadašnji i budući radnici i da Solana opet, uz turističku privredu postane motor razvoja Ulcinja”, navela je  Vuksanović Stanković.

Sastala se i sa predstavnicima NVO “Amaneti”, koja obezbjeđuje hranu za oko 500 ljudi koji su u stanju potrebe, za šta uz volonterski i humani rad, treba i oko 150 eura na dnevnom nivou.

“Prilikom posjete, uz uvažavanje humanosti i nesebičnog rada, predsjednik lokalnog odbora SDP Naser Resulbegović je obećao da da će predložiti da se u budžetu Ulcinja za 2020. godinu opredijeli 55.000 eura za nesmetan jednogodišnji rad te NVO”, navode u SDP-u.

Delegacija te stranke je posjetila i Valdanos, a predsjednica SDP je istakla da se o 18.000 stabala maslina koje se nalaze na tom području mora voditi briga, a da se državna imovina, koja nije u ranijem periodu privedena namjeni, mora vratiti nekadašnjim vlasnicima, kako bi Valdanos uz održivo korišćenje postao centar proizvodnje kvalitetnog maslinovog ulja.

Prilikom susreta sa Nrekićem istaknuto je da trenutna blokada računa Opštine Ulcinj predstavlja ogromni problem i da se mora iznaći rješenje koje će spriječiti da se takvi problemi dešavaju i u nekim sličnim slučajevima.

“Takođe, zajednički je konstatovano, da su Ulcinju neophodne investicije kako bi se kvalitet života građana podigao i kako bi Ulcinj sa svojim potencijalima postao razvojni centar Crne Gore”, zaključuju u SDP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve