Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković poručila Milačiću: Vi ste bivša pudlica Javnog servisa, ja se Vas ne bojim

Ona je poručila da joj niko neće određivati šta da priča i govori o tome da li je bila Titova pionirka

Tokom skupštinske raspave oko imovanjama članova žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, došlo je do burne rasprave između poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković i poslanika Prave Marka Miličića, nakon što je Milčić SDP nazvao fašističkom strankom. Vuksanović Stanković kazala je Milačiću da je pudlica Javnog servisa, da ga se ne boji, kao i da nikada neće ustuputi u borbi za Crnu Goru.

“Nazvaste li Vi to SDP fašističkom partijom? Marko Milačić, društvena mreža 12. jul 2014. godine. Slika Nasera Orića i Ratka Mladića, i kaže Milačić – Orić i Mladić braća po zlu. Uz dužno poštovanje Vašeg časnog đeda, ja mislim da se on prevrće u grobu kad čuje šta Vi pričate. Vi od jednog novinara u pokušaju i bivše pudlice Javnog servisa do fašističkih izjava, da Vi nazivate SDP fašističkim”, kazala je poslanica SDP-a, pokazujući na telefonu sliku Orića i Mandića.

Ona je poručila da joj niko neće određivati šta da priča i govori o tome da li je bila Titova pionirka.

“Prema tome, nemojte da vrijeđate one koji su sve vrijeme na pravoj strani istorije bore za građansku, multietničku Crnu Goru. Nemojte da nas nazivate fašistima. Iskažite misao, ali nemojte nama da se obraćate na taj način. Nas ovdje vrijeđaju, predsjedniče Skupštine”, kazala je poslanica SDP-a.

Milačić je potom kazao da je ona “Milova pionirka i pionirka mafije”.

“Nisam Vašu partiju nazvao fašističkom, ali jeste to. Govorio sam o sistemu, ali ne znam zašto ste se Vi osjetili prozvanim”, kazao je Milačić, dodajući da je fotrografija Orića i Mladića montaža.

“Ovo što ste rekli da sam novinar u pokušaju, to su te uvrede, koje me ne dotiču. Moj đed se ne prevrće, a kad pominjete mog đeda Ljubišu Milačića, alijas Tadiju Čemerkića, kog je opisao Mihailo Lalić u romanu Svadba, samo da ustanete i s poštovanjem to kažete. Ja sam ovdje zastupnik antifašističke Crne Gore, od oca Dragoslava i đeda Ljubiše koji je bio na Golom otoku”, poručio je poslanik Prave.

Vuksanovi Stanković je odgovorila da je SDP partija koja je od devedesetih godina bila na pravom putu istorije i da nikada nijesu mijenjali grbove, zastave i države.

“Sram Vas bilo za ovo što ste rekli za SDP. Znate, nije lako postati budala, pet odsto je talenat, ostalo je rad, kaže izreka. Dok sam se ja borila za slobodnu Crnu Goru i bila najbolji student UCG, mi odlično znamo kako ste Vi završili fakultet”, kazala je Vuksanović, nakon čega je Milačić burno reagovao.

Ona je navela da nikada nije bila “Milov pionir”.

“Samo mi ne upirite taj prst. To što Vi vičete put mene, pa ja se Vas uopšte ne bojim. nemojte me izazivati. Ja Vama ustupiti neću. Vi ste se čitav život divili Milu Đukanoviću, ja nijesam. Milimetar nikome neću odstupuiti u borbi za Crnu Goru, što ste mislili da urušite Crnu Goru neće vam poći za rukom. Niti će ovo biti Srbija, niti Srpski svet. A Vi da poštujete Vašeg đeda ne bi ste danas glasali za Bećira Vukovića”, rekla je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve