Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković od predsjednice Skupštine zatražila pokretanje parlamentarnog dijaloga

Ona je iskazala očekivanje da će politički akteri biti na visini političke i državničke odgovornosti i da nećemo propustiti veliku priliku koja nam se ukazala da trasiramo put Crne Gore kao prve naredne članice EU, što je i poruka koju dobijamo sa najviših evropskih adresa

Šefica Kluba poslanika SDP-LP Draginja Vuksanović Stanković uputila je pismo predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović sa zahtjevom da u najkraćem roku pokrene parlamentarni dijalog na temu dogovora i obezbjeđivanja ustavne kvalifikovane većine za imenovanja u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i poziciju Vrhovnog državnog tužioca, saopšteno je iz SDP-a.

Vuksanović Stanković je u pismu predsjednici Parlamenta navela da se Crna Gora nalazi u veoma važnom trenutku koji može dugoročno opredijeliti njen integracioni put, te da je parlamentarno rješavanja otvorenih pitanja u pravosuđu nesumnjivo apsolutni prioritet državne politike čijim bi se rješavanjem napravio veliki iskorak u pregovorima sa EU.

„Vjerujem da dijelite moj stav da Crna Gora nema u ovom trenutku važnije teme od njene evropske agende i da fokus svih političkih i društvenih činilaca treba da bude ispunjavanje obaveza iz tog procesa, odnosno imperativ koji zahtijeva odlučnu i promptnu reakciju i institucionalno djelovanje. Kao predsjednica Parlamenta imate posebnu i najveću obavezu da pokrenete proces dijaloga i time pokažete da ste svjesni važnosti i potrebe da što prije dođemo do dogovora koji nam širom otvara evropska vrata. Vjerujem i da ste svjesni šta su to apsolutni priroteti Crne Gore – da je to evropska agenda a ne neka druga pitanja koja stvaraju nepotrebne podjele u društvu i prijete da Crnu Goru, u trenutku kada može ključno da iskorači prema EU, ponovo zaustavi na putu reformi i evropeizacije. Jasno je da nema vremena za čekanje i da je svaki dan nerješavanja ovog pitanja ili tretiranja nekih drugih tema, koje nam samo odvlače pažnju sa evropskih prioriteta, nenadoknadiv gubitak”, navela je u pismi poslanica SDP-a.

Ona je iskazala očekivanje da će politički akteri biti na visini političke i državničke odgovornosti i da nećemo propustiti veliku priliku koja nam se ukazala da trasiramo put Crne Gore kao prve naredne članice EU, što je i poruka koju dobijamo sa najviših evropskih adresa.

„SDP iskazuje spremnost da u takvom procesu bude do kraja konstruktivan i demokratskim standardima posvećen partner i da svojim pozitivnim iskustvima i kapacitetima doprinese ostvarivanju ciljeva od interesa za sve građane Crne Gore“, zaključila je u pismu Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve