Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković o formiranju nove vlade: Na stolu više opcija, ambasadori smatraju da mi treba da se dogovorimo

Upitana da li je bilo riječi o novoj vladi kazala je da na stolu više opcija, a da su jedno rješenje i vanredni izbori

Draginja Vuksanović-Stanković iz SDP-a istakla je nakon sastanka partija sa ambasadorima kako postoje dva puta ka formiranju Vlade.

“Prvi je tehnička Vlada, koja bi pripremila izbore, a drugi politička. Opredijeljeni smo i za vanredne parlamentarne izbore. Ambasadori smatraju da političari treba da se dogovore o tome”, istakla je ona nakon sastanka, koji je trajao oko dva sata.

Boris Mugoša iz SD-a kazao je Anteni M da će biti objavljeno zajedničko saopštenje za medije.

On je poručio da je dobro da se u ovakvim situacijama otvoreno razgovara, te da je ključ u tome da imamo političku stabilnost nakon što su pale dvije vlade.

Poslanik Force Genci Nimanbegu kazao je predstavnicima medija kako na sastanku nije bila britanska ambasadorka Karen Medoks.

Poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić kazao je kako je govoreno o modelima prevazilaženja aktuelne političke krize, sa fokusom na dijalog političkih subjekata o ključnim stvarima, kao što su izglasavanje kandidata za sudije Ustavnog suda i članove Sudskog savjeta.

Bilo je, dodaje, riječi i o mogućim konceptima buduće Vlade.

“Bilo je više modela u opticaju. Nije bilo konkretnijih prijedloga, više je govoreno o načelnim, odnosno da li bi u ovom momentu bio izvjesniji model političke ili neke tehničke Vlade”, dodao je on.

Mustafić je poručio kako predstavnici partija nijesu tražili prijedlog, već da su oni predložili Vladu koja bi bila evropski orjentisana.

“I to od nekih koji su bili u Vladi i koji nijesu sad, treba u okviru toga tražiti rješenje”, dodao je.

Upitan da li Bošnjačka stranka u toj Vladi vidi Demokratski front, Mustafić nije direktno odgovorio.

“Smatramo da sve stranke, one koje su okupljene oko EU vrijednosti, povodom prihvatanja svih vanjskopolitičkih obaveza, koji ne dovode u pitanje vrijednosti većinskog društva, da te stranke treba da budu okupljene u budućoj Vladi. Da li će participirati ili podržavati tu Vladu, manje je važno, kao i to ko će biti premijer ili ministri”, dodao je.

Upitan da li očekuju da se na narednoj sjednici Skupštine izglasaju četiri člana Sudskog savjeta, on je rekao da vjeruje da ima 49 poslanika koji su svjesni da ih treba izabrati i vjeruje u podršku za četiri imena.

Poslanici DPS-a nijesu davali izjave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve