Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Nećemo dozvoliti da se mijenja građanski koncept Crne Gore

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković naglašava da vlast ima namjeru da popis iskoristi za rušenje građanskog karaktera Crne Gore

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kaže da se Crna Gora, zbog protiv ustavnog djelovanja Vlade, nalazi se na temelju političke nestabilnosti jer namjerava da u teškoj krizi organizuje popis suprotno preporukama Evropske statističke organizacije.

– U svakoj drugoj državi, popis predstavlja vrlo važan statistički alat. Popis kod nas je još uvijek dio priče o nacionalnom prebrojavanju krvnih zrnaca. Zbog toga je namjera pale Vlade da u teškoj političkoj krizi organizuje popis suprotno preporukama Evropske statističke organizacije. Vlada nastavlja da ispunjava agendu regionalnih centara moći. Kada vlast ima za cilj da poveća broj građana koji se izjašnjavaju kao pripadnici jedne nacije, nećemo dozvoliti da se mijenja građanski koncept Crne Gore – kazala je Vuksanović Stanković na pres konferenciji.

Ona ističe da SDP nije ulazio u bojkot parlamenta, te da će prisustvati na sjednicama za koje smatraju da su bitne.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković naglašava da vlast ima namjeru da popis iskoristi za rušenje građanskog karaktera Crne Gore.

– Mi najavljujemo da ćemo imati adekvatan odgovor – dodao je Zeković.

Komentarišući ostavku Jovane Marović, Zeković ironično poručuje da bi se moglo destiti da Abazović ostane sam kao premijer, sa svim nadležnostima.

Zeković je rekao da je ona bila jedna od najkompetentnijih ministara i da je juče sa Komisije skinuta njena tačka o Otvorenom Blakanu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
25.11.2022-12:44 12:44

Ko si ti i koja si to sila da ti nešto dozvoliš ili ne dozvoliš ? Videćemo na popisu koliko ima vas građanskih stručnjaka !