Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Dijalogom prevazići krizu, ova Vlada nema ni ”e” od ekspertske

Sve snažnije aktivnosti ekstremnih struktura ugrožavaju suštinu građanskog društva, poručila je Vuksanović Stanković

Predsjednica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović Stanković saopštila je da će ta partija uputiti inicijativu predjednicima parlamentarnih stranaka za dijalog sa ciljem prevazilaženja trenutne političke krize u Crnoj Gori.

Ona je na konferenciji kazala je da je dijalog jedini put za rješavanje trenutne situacije u državi.

“Sve snažnije aktivnosti ekstremnih struktura ugrožavaju suštinu građanskog društva. SDP na djelima uvijek pokazuje ono što govori”, istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da se ispostavilo da ova Vlada nema ni “e” od ekspertske.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković kazao je da je naslijeđena politička kriza koja dodatno produbljena prijeti kolapsom sistema.

“Upućujemo javni poziv za postizanje konsenzusa. Neophodan je politički dijalog oko izbora nosioca sudskih funkcija. Mi do sada nemamo ni simulaciju dijaloga na te teme”, kazao je Zeković.

Smatra i da je neophodan dogovor oko izmjena izbornog zakonodavstva.

“Konsenzus je neophodan da se izađe iz krize, da se riješimo podjela i da zemlja krene naprijed. Država je u takvom stanju da ne može da riješi osnovne probleme građana. Dijalog je neophodno početi što prije na nivou predsjednika partija”, kazao je Zeković.

Borislav Banović ocijenio je da je Crna Gora pred institucionalnom blokadom.

“Zastale su EU integracije, protesti su sve češći, a linije razdvajanja sve bliže. Parlamentarna većina je fokus stavila na zone podjela, koje smo imali i tokom prethodnoh mandata”, kazao je Banović.

Zato, kako kaže, izlaze sa predlogom da probude političku volju, i da se kroz konstruktivan dijalog dođe do dogovora.

“Nismo izdvojili nijednu partiju iz dijaloga. Ponuda je iskrena i otvorena i važi za sve parlamentarnd partije. Pitanje je koliko su sve partije zainteresovane za tu ponudu”, kaže Banović.

Dodaje da ne isključuju ni Demokratski front niti bilo koga drugog, ali i da ih brine što određene partije radikalizuju svoje političke pozicije.

“Međutim, vjerujem da u tim partijama postoji razumijevanje za ovu situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi”, zaključio je on.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve