Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Abazović da vrati mandat ako se ozvaniči ovakav ugovor, Papović: Dokument nema našu podršku

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Dragutin Papović je rekao da je poslanik te stranke Predrag Bošković juče naglasio da je ovakav ugovor sa SPC neprihvatljiv. Tvrdi da nije bio upoznat sa sadržajem dokumenta

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je da je stav te partije jasan da je opredloženi ugovor sa SPC neprihvatljiv i da bi premijer Dritan Abazović u toj situaciji trebalo da vrati mandat.

Ona je, reagujući na izjavu Abazovića u Beogradu da su Demokratska partija socijalista i SDP bili upoznati sa tekstom Temeljnog ugovora i da nisu imali primjedbe, kazala da ne zna kako bi nazvala to što je premijer izjavio.

– Agenda 43. Vlade je jasna reforme pravosuđa, evropske integracije i put Crne Gore u Evropsku uniju. Stavovi predsjednika SDP-a i ministra odbrane i Raška Konjevića i ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića po pitanju odnosa sa crkvom jasni su. Tako da je u tom dijelu stav naše partije jasan, očekujem da će se po pitanju oglasiti SDP – poručila je Vuksanović Stanković na panel diskusiji u organizaciji Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) i Pobjede na temu – “Temeljni ugovor ili ugovor bez zemelja? Pravni i politički aspekti sporazuma Vlade sa SPC i CPC”.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Dragutin Papović je rekao da je poslanik te stranke Predrag Bošković juče naglasio da je ovakav ugovor sa SPC neprihvatljiv. Tvrdi da nije bio upoznat sa sadržajem dokumenta.

– Čim je neprihvatljivo znači da ne možete da podržavate. Juče sam postavio poslaničko pitanje kada će objaviti nacrt, čim sam ga pitao znači da ne znam kada je ovo pisano. Podržavamo manjinsku vladu, sam njen koncept znači da je ona ograničena u manevarskm prostoru. Sama ta nedostatnost se komplikujem, ovo je pitanje za političke partije kako za one u vladi tako i za nas koji u parlemtnu dajemo podršku. Mora se djelovati promtno, očekujem i da bude zvaničan odgovor partije na izjavu Abazovića – poručio je Papović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve