Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Na potezu suverenistički blok i međunarodna zajednica

Smatra da će jučerašnji dan imati dalje refleksije i da će se nastaviti sa tim vidom nezadovoljstva izraženog kroz ulične proteste, ali će nas dodatno udaljiti sa puta EU integracija. Vjeruje u, kako navodi, snagu državotvorne supstance građana i da ćemo izaći iz tunela

Ponovnim izglasavanjem izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku obistinile su se sumnje da će aktuelna poslanička većina na neustavan način da mijenja tako važan zakon, kazao je u emisiji “Pressing” predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

“To je dovelo i do određenih reakcija iz međunarodne javnosti. Odložen je i POSP, što je jasan znak”, navodi Vuksanović.

Smatra da će jučerašnji dan imati dalje refleksije i da će se nastaviti sa tim vidom nezadovoljstva izraženog kroz ulične proteste, ali će nas dodatno udaljiti sa puta EU integracija. Vjeruje u, kako navodi, snagu državotvorne supstance građana i da ćemo izaći iz tunela.

“Vjerujem da će i ovo vrijeme opet probuditi u nama te kreativne energije, zahvaljujući kojoj ćemo pametnom politikom opet biti dobra vijest sa Balkana”, navodi Vuksanović. Nijesmo, dodaje, savladali prošlost i zbog toga se spotičemo o nju.

“Pokazuje se da pojedine skupine ne znaju da vladaju i ta presigurnost kojom pokušavaju demonstrirati snagu vodi ih u bezobzirnost. To nije dobro ni za koga. Ulazimo u nešto što podsjeća na anarhiju”, kaže Vuksanović.

Ne bi ga, dodaje, iznenadila vijest da smo pristupili Otvorenom Balkanu.

“Na manipulativan način se radi o sprovođenju određenih aktivnosti koje u krajnjem smislu imaju cilj obesmišljavanja državnosti Crne Gore”, ocjenjuje Vuksanović.

Suverenistički blok je, kaže, na potezu, ali i međunarodna zajednica koja negoduje zbog ovakvog raspleta događaja.

“Mi moramo ustrajno sprovoditi ono što su naše politike i interes Crne Gore i njenih građana. Vjerujem da će ovo homogenizirati suverenistički blok i one subjekte koji se doživljavaju kao neko ko sprovodi prozapadne politike u Crnoj Gori. Pred nama je dugotrajan proces i sve ono što se desilo nije kratkotrajan poremećaj”, poručuje Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve