Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Mandić da štiti indentitet srpskog naroda

Vuksanović ističe da, kako je kazao, Srpski narod u vremenu kada mu niko nije od pomoći mora isključivo da misli o sebi i svom opstanku

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović u emisiji “Neskriveno” Srpske radio-televizije pozvao je lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića da se vrati osnovnim principima Srpske narodne stranke, čiji je program insistirao na zaštiti identiteta srpskog naroda i koji bi garantovao ravnopravnost srpskom narodu u Crnoj Gori.

Vuksanović

“Pokušaj da se kroz građanizaciju Srpske narodne stranke, a kasnije Nove srpske demokratije, i saradnju sa crnogorskom opozicijom ugrozi vlast, kao što se može vidjeti, bio je očigledno neuspješan. Crnogorska opozicija bila je u vremenu za nama uvijek više antisrpska nego antirežimska. Bila je nepresušan izvor rezervnog potencijala režima, a po pitanju statusa i položaja Srba nimalo bolja od crnogorske vlasti. To se pokazalo i u posljednjem slučaju donošenja kompromitovanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti”, kazao je Vuksanović.

Crnogorskoj građanskoj opoziciji srpski narod, kaže, ništa nije dužan, jer je, kako dodaje, baš od njih mnogo puta iznevjeren.

“Nemilosrdno i po pravilu bila je protiv demokratskih i legitimnih prava Srba. Vlast u Crnoj Gori, nažalost, zadugo neće biti srpska, ali treba uraditi sve da u budućem vremenu zavisi i od srpskog naroda”, dodaje Vuksanović.

On poručuje da Srbi kao narod treba da se saberu i da znaju šta su njihovi interesi.

“Predstavnici političkih partija i srpskih organizacija u samostalnoj Crnoj Gori nijesu uspjeli da sačuvaju ni nacionalni, ni građanski status srpskog naroda, a pojam demokratija, koji se najčešće koristi u obilježavanju političkih subjekata u Crnoj Gori, prepoznat je kao obmana i laž, koja je iskučivo u funkciji političkih elita, kako vladajućih, tako i opozicionih”, kazao je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta.

Vuksanović ističe da, kako je kazao, Srpski narod u vremenu kada mu niko nije od pomoći mora isključivo da misli o sebi i svom opstanku.

“Važno je prepustiti aktuelnoj vlasti i krnjoj opoziciji demokratizaciju Crne Gore. Srbi na njihovom putu ne treba da ih ometaju, već da se bave isključivo očuvanjem sopstvenog identiteta. Od zajedničke snage srpskih organizacija i političkih stranaka, koje imaju podršku srpskog naroda, zavisiće položaj Srba u Crnoj Gori”, kazao je Vuksanović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve