Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Dolazak Vučića veliki događaj za srpski narod u Crnoj Gori

Ta posjeta, ističe, ima izuzetan značaj i veliki je podstrek za pravoslavni, srpski narod u Crnoj Gori i daje hrabrost da istraju na očuvanju svetinja, koje obilježavaju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori

Dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 6. januara da sa Srbima na sjeveru Crne Gore proslavi Badnje veče bio bi veliki događaj za srpski narod u toj zemlji, kazao je za Tanjug predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović, koji očekuje da će veliki broj Srba dočekati Vučića.

Vuksanović

Srbi u Crnoj Gori su Vučićevu posjetu očekivali i ranije, kaže Vuksanović i dodaje da je zbog svih okolnosti važno da predsjednik Srbije posjeti sunarodnike.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori vjeruje da će dolazak predsjednika Srbije biti lijepo prihvaćen i očekuje da ga dočeka veliki broj građana, ne samo srpske nacionalnosti i da će, na neki način, uticati i “na rješavanje problema nastalih usvajanjem kompromitovanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti”.

“Važno je da predsjednik Srbije posjeti svoje sunarodnike u Crnoj Gori baš u ovom momentu, kada se borimo za očuvanje sopstvenog identiteta i zajedništva sa našim sunarodnicima u regionu, i očuvanje Srpske pravoslavne crkve”, smatra Vuksanović.

Ta posjeta, ističe, ima izuzetan značaj i veliki je podstrek za pravoslavni, srpski narod u Crnoj Gori i daje hrabrost da istraju na očuvanju svetinja, koje obilježavaju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve