Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Zaključak Vlade dokaz da je Mitrović pokušao da obmane stanovnike Botuna

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je da je Informacija o izgradnji sistema za prikupljanje i tretman otpadnih voda, koji je usvojila Vlada Zaključak dokaz da je ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović pokušao da obmane stanovnike Botuna

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je da je Informacija o izgradnji sistema za prikupljanje i tretman otpadnih voda, koji je usvojila Vlada Zaključak dokaz da je ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović pokušao da obmane stanovnike Botuna.

Na jučerašnjoj sjednici, Vlada je usvojila informaciju o zaključcima ekspertske grupe koju je formirao Mitrović, s ciljem analiziranja mogućih lokacija budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U tom dokumentu se navodi da, na osnovu dogovora Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i uprave Glavnog grada, nezavisna organizacija uradi analizu svih do sada urađenih dokumenata, kako bi se kroz višekriterijumsku analizu preispitala lokacijazabudući sistem tretmanaotpadnihvoda.

” Zaključak je nedvosmislen – najbolja lokacija je ona koju predviđa sami projekat (ostale dvije lokacije, od kojih su jednu predložili mještani Botuna, nijesu adekvatne zbog kontaminacije zemljišta, vlasničke strukture, objekata koji se nalaze na predmetnim parcelama, njihove namjene, te udaljenosti od manastira Dajbabe i rijeke Morače)”, ocijenio je Vuković na Fejsbuku.

On je istakao da je sve ono što je komisija zaključila saopšteno predstavnicima mještana Botuna, unazad nekoliko mjeseci.

”Bili smo u prilici da to učinimo jer su, od 2004. naovamo, medjunarodni eksperti radili tri studije lokacije, i svaka je imala isti zaključak. Nažalost, na naš iskren odnos, jedan broj predstavnika Botuna odgovorio je najgorim mogućim uvredama na moj račun. Od pomenutog sastanka do danas, gotovo da nije bilo dana kada u novinama ili na televiziji nijesam imao priliku da čujem/pročitam da gradonačelnik želi zlo mještanima Botuna i njihovoj djeci”, kazao je Vuković.

Sa druge strane, kako je rekao, u pokušaju da ubere neki politički poen, ministar Mitrović je, iako svjestan da obećava nešto što nije realno, građanima iz Botuna stavio u izgled mogućnost promjene lokacije za izgradnju postrojenja.

”Nakon zaključka njegove Vlade, o rezultatima rada njegove komisije, svima postaje jasno da je u pitanju  bio najobičniji populizam i pokušaj obmane stanovnika Botuna”, naveo je Vuković.

Ne očekuje, kako kaže, izvinjenje od ljudi koji su ga prethodnih mjeseci svakodnevno i teško optuživali samo zato što nije htio da ih lažem, već da će se Mitrović, nakon svega, izviniti njima.

”Na kraju, za razliku od njega koji je postupao na prethodno opisan način, državni sekretari u njegovom ministarstvu – Aleksandar Ašanin i Danilo Mrdak – pokazali su visok stepen profesionalizma, poštovanje prema mještanima Botuna i korektan odnos prema Glavnom gradu. Koristim priliku da im na tome zahvalim.  A što se mene tiče, ma kakvom pritisku bio izložen i koliko god istina bila neprijatna, nikada neću doći u situaciju da obmanjujem one koje predstavljam kao gradonačelnik. Ima života i nakon politike”, zaključio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve