Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: “Za razliku od PG, u BD su parkinzi puni”

Da su funkcioneri SD-a pročitali makar i naslov saopštenja, vidjeli bi da sam kazao da cijene parkinga u Podgorici treba prilagoditi standardu građana, poručio je Branko Vuković, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada

Da su funkcioneri SD-a pročitali makar i naslov saopštenja, vidjeli bi da sam kazao da cijene parkinga u Podgorici treba prilagoditi standardu građana, poručio je Branko Vuković, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

Branko Vuković

“Kada već pominjete Budvu, koja je par ekselans turističko mjesto i metropola turizma sada već ne samo Crne Gore nego ovog dijela Jadrana, treba da znate da mi cijene ne povećavamo, već smanjujemo, prilagođavamo potrebama i standardu građana. Cijena parkinga za domicilno stanovništvo u Budvi je od 10 – 25 eura mjesečno, što kada se podjeli iznosi 33 centa po danu, na jednom od parkirališta, u najskupljem gradu i gradu sa najvećim standardom u Crnoj Gori. Ispada da se više isplati parkirati auto u skupoj i bogatoj Budvi, nego u Podgorici, a o poređenju cijena parkinga u Budvi sa onima koje imaju Dubrovnik i Venecija ne vrijedi trošiti riječi, jer su u Budvi cijene niže 5-10 puta. Takođe, smanjenjem cijena propusnica za građane Budve, kupovina istih je povećana za 300%”, navodi se u saopštenju Vukovića.

On napominje i da su, za razliku od podgoričkih, budvanski parkinzi su puni.

“A to vam potvrđuju zvanični podaci prihoda parking servisa Budve od kada su Demokrate preuzele vlast, a te prihode smo uvećali za više od 100%. Od 1.207.981 eura koliki su prihodi iznosili 2015. godine kada ste sa DPS-om vi vršili vlast, prihodi su skočili na 2.639.642 miliona u našem mandatu. Isti grad, ali sposobnija, stručnija, odgovornija i nadasve poštenija uprava”, navodi se, između ostalog, u odgovoru Vukovića.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve