Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Upozoravam Abazovića da tužilački zakoni bez saglasnosti EU znače suspenziju pregovora

''Crna Gora to neće dozvoliti''

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković poručio je da je ljubazno upozoravao mininistra unutršanjih poslova Sergeja Sekulovića na posljedice eventualnih izmjena odluke o uslovima za sticanje crnogorskog državljanstva. Sad je vrijeme za upozorenje vicepremijeru Dritanu Abazoviću, dodaje Vuković, da izmjene tužilačkih zakona bez saglasnosti EU znače suspenziju pristupnih pregovora.

“Crna Gora to neće dozvoliti”, napisao je Vuković na Twitter-u.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade, koji je predlagač tužilačkih zakona, tek danas je saopšteno da je Kancelarija Glavnog pregovarača dostavila Evropskoj komisiji EK nacrt izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu, sa prevodom na engleski jezik.

Međutim Abazović je ranije saopštio da su zakoni usaglašeni sa preporukama Venecijaske komisije i da će narednih dana biti proslijeđeni Skupštini Crne Gore na razmatranje.

Demokrate su danas kazale da se nadaju da je istina ono što je Abazović kazao o usklađenosti tužilačkih zakona sa preporukama Venecijanske komisije i EK, te da oni nijesu vidjeli dokument.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
14.04.2021-05:20 05:20

Zna to Dritan jako dobro..Ali njemu i ovoj vladi je cilj da suspenduju pregovore sa EU i da Crnu Goru udallje od NATO…Dio plana je i da se Crna Gora sto vise zaduzi i da se drzava ucini nefunkcionalnom..Jer ce takva drzava u rasulu lakse postati plijen Beograda i Moskve…Ukinuli su jedinu Crnogorsku aviokopaniju da bi nas ucinili sto vise zavisnim od komsija srba..