Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković u Lješanskoj nahiji: Vrijednim investicijama značajno unaprijeđen kvalitet života u ovom dijelu Podgorice

Stanovnici ovog dijela Podgorice kazali su da su zadovoljni kontinuiranim ulaganjima i naporima Glavnog grada na planu unapređenja infrastrukture

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je Lješansku nahiju, područje na kojem je gradska uprava u prethodnom periodu značajno ulagala u infrastrukturni razvoj, što za rezultat ima znatno bolji kvalitet života u ovom dijelu Podgorice. Vuković je posjetio mjesnu zajednicu Gradac, Velju goru, lokaciju na kojoj će uslijediti najvažniji projekat izgradnje vodovodnog sistema, te selo Progonovići, potom Donje Kokote, Farmake i Lekiće gdje su gradska preduzeća sanirala put i kapelu.

„Konkretno kada je Lješanska gornja nahija u pitanju, pošto se trenutno nalazimo u selu Progonovići, najvažniji projekat, ne samo ove nego i prethodnih i sigurno budućih generacija tiče se izgradnje novog vodovodnog sistema. Mi smo u realizaciju tog projekta već uložili ogromna finansijska sredstva, jer taj on podrazumijeva da se gornja Lješanska nahija vodom snabdijeva zahvaljujući kapacitetima vodoizvorišta Kaluđerovo oko, koje se nalazi nedaleko od Skadarskog jezera. Dakle, to je jedan kompleksan sistem, projekat vrlo finansijski zahtjevan. U poodmakloj smo fazi i ja sam iskoristio posjetu gornjoj Lješanskoj nahiji da mještane upoznam sa tim da ćemo mi 18. oktobra otvoriti ponude prispjele na tenderu za izgradnju rezervoara u selu Gradac i da će to predstavljati još jedan krupan korak u pravcu realizacije ovog projekta”, rekao je Vuković.

Tokom prve polovine iduće godine, najavio je Vuković, izgradićemo nedostajuću distributivnu mrežu koja će povezati donju i gornju Lješansku nahiju.

“Ako CEDIS ispuni svoje obaveze, odnosono izgradi trafostanicu pored vodoizvorišta Kaluđerovo oko, mi ćemo prvi put ikada u gornjoj Lješanskoj nahiji imati vodu naredne godine. Od tog trenutka kreće druga faza tog projekta, koja podrazumijeva izgradnju distributivne mreže 25 km do svih sela gornje Lješanske nahije i do kraja narednog mandata mi ćemo do svake kuće u gornjoj Lješanskoj nahiji dovesti vodu i to će značiti sigurno početak jednog intezivnog razvoja ovoga kraja, koji je inače bogat u smislu resursa i ukupno gledano potencijala”, kazao je Vuković.

Dodao je da je ovo samo dio što je gradska uprava uradila u Lješanskoj nahiji, te da gotovo nema nijednog sela u Lješanskoj nahiji koje nije dobilo rasvjetu u prethodnom periodu i najavio nova ulaganja.

“Samo u modernizaciju rasvjete smo tokom ove godine na ovom prostoru investirali 250.000 eura. Mašine našeg privrednog društva Putevi ući će u temeljnu sanaciju dijela putne mreže koja je stradala tokom modernizacije vode u donjoj Lješanskoj nahiji. Dakle, rekonstruisaćemo nekih 3km puteva i sve kad se sabere moći ćemo da kažemo da se u Lješanskoj nahiji mnogo bolje živi nego što je to bio slučaj ikada ranije, a ja sam veoma ponosan na to jer znam što Lješanska nahija znači za Podgoricu u istorijskom, identitetskom i u svakom drugom smislu“, istakao je Vuković.

Stanovnici ovog dijela Podgorice kazali su da su zadovoljni kontinuiranim ulaganjima i naporima Glavnog grada na planu unapređenja infrastrukture.

U Kokotima, Agencija za stanovanje uradila je novi krovni pokrivač na kapeli. Takođe, urađena je nova termoizolaciona fasada. U narednom periodu na zahtjev mjesne zajednice, urediće se i unutrašnjost kapele, dok su ekipe Puteva završile sanaciju puta Farmaci-Lekići u dužini od 1,5 km.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve