Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vuković: “Tehnička vlada neprihvatljiva”

Vuković ističe da opozicija ima pravo da izlazi sa zahtjevima različite vrste, ali je kako dodaje drugo pitanje da li su njihovi zahtjevi i prijedlozi razumljivi i prihvatljivi

Zahtjev opozicije za formiranje tehničke vlade apsolutno je neopravdan i neprihvaljiv, kazao je poslanik DPS-a Miodrag Vuković, za Radio Crne Gore.

Miodrag Vuković

Predstavnici dijela opozicionih partija juče su utvrdili ključne smjernice na kojima će temeljiti svoje političke stavove, među kojima je i otvaranje dijaloga o tehničkoj vladi najkasnije do 15. oktobra, kao i datum zajedničkog održavanja parlametnarnih i lokalnih izbora.

Vuković ističe da opozicija ima pravo da izlazi sa zahtjevima različite vrste, ali je kako dodaje drugo pitanje da li su njihovi zahtjevi i prijedlozi razumljivi i prihvatljivi.

“U ovom slučaju mislim da se radi o jednom politički neprihvaljivom zahtjevu za nas i za crnogorsku demokratiju”, kazao je Vuković.

On navodi da opozicija svako malo izlazi sa zahtjevom da se promijeni prethodno legitimisana izborna volja građana.

“Vlada koja ima apsolutni legitimitet, koja je proizašla iz legitime parlamentarne većine, koja ostvaruje svoje nadležnosti, dovodi se u pitanje jer je sve do sada probano kada su u pitanje naše kolege iz opozicije, da bi se poboljšao položaj, koji ih ne zadovoljava”, naveo je Vuković i ponovio da zahtjev opozicije nije ni prihvatljiv, ali ni pravno, ni politički utemeljen.

On je kazao da se juče sastao manji dio opozicije i podsjeća DF nije bio dio razgovora.

“To je pokušaj, ja ću tražiti nemoguće, da bih pokušao isposlovati ono čemu se može izaći u susret”, poručio je Vuković za Radio Crne Gore.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve